Trenuri cu întârzieri, între 90 și 250 de minute, între Filiaşi și Gura Motrului

505

Traficul feroviar a fost întrerupt, luni seara, în zona Filiași, ca urmare a căderilor de copaci pe segmentul feroviar Filiași – Gura Motrului, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Patru trenuri de persoane au fost staţionate în gările apropiate, unde au avut energie electrică şi căldură, urmând să-şi reia circulaţia cu tracţiune Diesel.

Începând cu ora 22.14, luni, s-a reluat circulația în condiții de siguranță cu locomotivă diesel în zona afectată, au anunțat reprezentanții CFR. Întârzierile estimate ale trenurilor se situau însă, marți, între 90 și 250 de minute. Patru trenuri de călători au fost staţionate în gările adiacente, iar personalul feroviar a acționat cu două drezine pantograf, între staţiile Gura Motrului şi Filiaşi, pentru înlocuirea unui fir de contact, rupt de un copac prăbuşit pe calea ferată, şi pentru restabilirea sistemului de alimentare cu energie electrică, informa, luni seara, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA. Circulaţia trenurilor s-a desfăşurat și marți în condiţii meteo nefavorabile pe reţeaua feroviară din partea de sud a ţării, pe raza Regionalei CF Craiova, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
,,Personalul de intervenţii acţionează la această oră cu două drezine pantograf pe firul II, la intrare în staţia Gura Motrului, pentru reluarea traficului cu tracţiune Diesel. Intervenţiile vor continua apoi pe firul I, pentru restabilirea circulaţiei în condiţii normale de trafic, pe acest segment feroviar. Menţionăm faptul că patru trenuri de călători – IR 349, IR 73, R 9508 şi R 9015 – sunt staţionate temporar în gările adiacente, unde dispun de alimentare cu energie electrică şi căldură, acestea urmând să fie reînscrise in circulaţie, pe firul II, cu tracţiune Diesel. Facem precizarea că măsura staţionării temporare, în intervalul necesar intervenţiilor, şi dublarea garniturilor cu locomotivă Diesel au drept scop reducerea întârzierilor şi asigurarea continuităţii circulaţiei, concomitent cu desfăşurarea lucrărilor în zona afectată”, spunea compania. CFR SA și-a cerut scuze călătorilor şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate de personalul feroviar au drept scop restabilirea circulaţiei în condiţii normale de trafic, în cel mai scurt timp.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here