Trei noi cursuri de formare profesională, demarate de AJOFM Gorj

814

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), trei cursuri de formare profesională vor fi demarate în luna curentă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 75 de gorjeni urmând să participe la acestea.

Pentru luna iulie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează trei cursuri de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 75 de persoane: cameristă – 25 de persoane; lucrător în comerț – 25 de persoane și operator calculator electronic și rețele – 25 de persoane.
Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr. 1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
De asemenea, pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 169 de programe de formare profesională pentru 2.742 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: competențe cheie – comunicare în limba română (competențe de bază în matematică) – 214 persoane; bucătar –169 persoane; inspector (referent) resurse umane – 149 persoane; lucrător în comerț –148 persoane; operator introducere validare și prelucrare date – 144 persoane; ospătar (chelner) vânzător în unitați de alimentație publică – 133 persoane; contabil – 95 persoane; agricultor în culturi vegetale și crescător de animale – 84 persoane; cameristă – 74 persoane; comunicare în limba engleză – 70 persoane. Judeţele în care, în luna iulie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Vrancea (238 persoane), Dâmbovița (210 persoane), București (196 persoane), Dolj (140 persoane), Brașov (126 persoane). Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea ,,Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here