Traseele montane, verificate de salvamontişti înainte de debutul iernii

501

Salvamontiştii gorjeni au verificat în toate traseele turistice din zonele montane, în vederea pregătirii pentru sezonul de iarnă. Odată cu prima zăpadă, vor fi montate şi elementele de siguranţă pe cele cinci pârtii de schi din staţiunea Rânca. De asemenea, potrivit conducerii Salvamont Gorj, a fost întocmit graficul de patrulare şi de asigurare a asistenţei pe pârtiile de schi din Rânca.

Ca de fiecare dată, înainte de debutul sezonului rece, salvamontiştii efectuează verificări pe traseele montane şi îşi pregătesc echipamentele necesare pentru intervenţiile de pe parcursul iernii. „Am verificat toate traseele montane, să le vedem starea marcajelor după sezonul de vară; s-au îndreptat stâlpii, s-au reamplasat plăcuţele indicatoare distruse şi s-au amplasat stâlpii pe care se vor monta panourile de avertizare a pericolului de producere a avalanşelor în zonele în care ştim că se produc frecvent astfel de evenimente. De asemenea, toate vehiculele de intervenţie specifice sezonului de iarnă au fost revizuite şi nu avem probleme cu ele sau cu echipamentul necesar intervenţiilor de salvare pe pârtiile de schi. A fost întocmit graficul de patrulare şi de asigurare a asistenţei pe pârtiile de schi din Rânca şi odată cu căderea primei zăpezi se vor analiza, împreună cu administratorii pârtiilor de schi, elementele de siguranţă pe pârtii şi programul de asistenţă a salvatorilor pe pârtii”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.

Recomandări pentru iubitorii de schi
Salvamontiştii gorjeni le recomandă iubitorilor sporturilor de iarnă ca înainte de debutul sezonului rece să îşi verifice echipamentul de schi, să se asigure că funcţionează corect legăturile de schi, iar reglajul acestora să fie în funcţie de greutatea schiorului, care în multe cazuri este diferită faţă de cea de la sfârşitul sezonului de schi trecut; schiorilor li se recomandă să ascută canturile şi în primele zile de schi să schieze cu prudenţă, pentru a oferi organismului posibilitatea să se adapteze treptat şi să revină la aptitudinile fizice şi sportive necesare. Mai trebuie precizat faptul că pe durata sezonului de iarnă zona Rânca va fi asigurată non stop cu minimum doi salvatori montani, numărul acestora crescând până la zece salvatori în zilele cu aflux mare de turişti, în weekenduri, vacanţele şcolare, pe perioada concursurilor sportive şi a sărbătorilor de iarnă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here