Transferuri ilegale de elevi la clasa a IX-a! Licean cu 4 la admitere, băgat pe gâtul conducerii CNET

8816

De la începutul acestui an de învățământ, conducerea Inspectoratului Școlar Gorj a comis o serie de ilegalități în ceea ce privește aplicarea legii în cazul unor transferuri de elevi, la clasa a IX-a. Practic, elevii în cauză au fost transferați doar în baza semnăturii oficialilor IȘJ Gorj, spre licee de calibru din Târgu-Jiu, cea care a deschis apetitul acestui gen de mutări fiind chiar inspectorul școlar general Maria Cochină, care și-a transferat fiica de la Colegiul Național ,,Ecaterina Teodoroiu” la Colegiul Național ,,Tudor Vladimirescu”. Grav este că un astfel de transfer s-a făcut spre CNET pentru un elev care a obținut la admitere nota 4.

Maria Cochină, inspector școlar general, și-a transferat fiica la final de august la CNTV, deși legislația în vigoare interzice astfel de mutări la clasa a IX-a. Mai precis art.141 și art.144 din Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar(ROFUIP) interzice transferurile înainte de începerea cursurile și impun ca, în cazuri speciale, media elevului transferat să fie cel puțin egală cu cea mai mică medie de intrare la clasa respectivă.
În cazul fiicei inspectorului general nu se respectă nici măcar acest lucru. Cu toate acestea, transferul s-a operat, în spatele său stând inspectorul școlar general, dar și inspectorul adjunct Nicolae Rușeț, care a închis ochii la ilegalitate, deoarece și Cochină a făcut la fel în cazul soției sale, fost director al Colegiului Tehnic Motru. Ambii au încălcat și prevederile Legii 1/2011 prin depășirea efectivului maxim de elevi pe clasă. Astfel în cazul acestui transfer, dar și al altora s-a ajuns ca în clase de a IX-a să învețe 32 și chiar 34 de elevi, asta în pandemie.
Transferurile acceptate de tandemul Cochină-Rușet privesc și alți elevi din familii sus-puse ori cu susținere politică și privesc licee ca și CNTV, Colegiul ,,Ecaterina Teodoroiu” și Colegiul ,,Spiru Haret”. Directorii care conduc aceste licee s-au opus transferurilor, dar au fost nevoiți să accepte pe hârtiile asumate și transmise de IȘJ Gorj. Grav este că, la Colegiul Ecaterina a fost transferat pe această rețetă un elev cu nota de admitere 4, deși media ultimului elev admis în clasa unde a ajuns nu a fost sub opt. Transferurile în cauză sunt cunoscute la nivelul IȘJ Gorj și tratate drept abuzul conducerii acestei instituții, dar salariații nu pot spune nimic pentru că șefii decid și trag sforile.
A.STOICA

9 COMENTARII

  1. Este discriminare si o bătaie de joc fata de copiii cu media de admitere peste 8 care nu au putut intra la liceele bune din oras, iar pentru cei cu 4 s au putut face transferuri. Si ne mai întrebam de ce pleaca din Gorj. Pentru ca abuzurile sunt la cote maxime.

  2. In Gorj e mare nemernicii, mușamalizarea la cote maxime. Va bateți joc de elevii buni, nu aveți pic de suflet, olteni avari după bani și funcții ce sunteți. Scarba de acest gen de oameni, greu de trăit și jn casa cu acestd specimene cate sd gândesc doar la șantaje.Vedeți cum se iau titularizare, definitivatul, cum se păstrează ore prin scoli pentru profesori, card au salarii prea mari pentru cat prestează. Verificați mai multe în acest sistem mizerabil.

  3. Dau afara oameni, ca să facă loc pilelor. Directoarea Rușeț, cu soțul general agjunct și Cochină. Profesoara a câștigat, după multe zile de greva foamei, în fata la M.E.C.
    DE CE NU SUNT SANCȚIONAȚI PENTRU ABUZURILE FĂCUTE?

  4. DESFIINTAREA INSPECTORATELOR SCOLARE, CANCERUL CORUPTIEI IN INVATAMANT.
    ORICUM NU FAC NIMIC SI IAU SALARII FOARTE MARI.TOTI SUNT FARA COMPETENTE, NUMITI POLITIC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here