Traian Băsescu, în fața studenților de la Universitatea ,,Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu: ”Nu vă apucați de politică, până când nu veți avea o meserie, o certitudine!”

1405

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a răspuns afirmativ invitației reprezentanților Universității ,,Constantin Brâncuși” și a susținut, ieri, la Târgu-Jiu, o conferință despre viitorul și securitatea Uniunii Europene, în fața studenților de la Relații Internaționale și a celor de la master, specializarea ,,Securitate și Relații Internaționale”. Evenimentul a avut loc în amfiteatrul UCB, din Complexul Debarcader. ,,Universitatea ,,Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, în seriile sale de conferințe, mai ales pe domenii de maxim interes, așa cum sunt cele legate de securitate și relații internaționale, l-a invitat și a acceptat să conferențieze, marți, pe domnul Traian Băsescu, domnul senator Traian Băsescu, fost președinte al României. Consider că cele pe care le împărtășește din experiența sa, dar și din teoria politică pe care și-a însușit-o reprezintă aspecte de mare interes pentru studenți și pentru cadrele didactice”, a declarat Adrian Gorun, președintele Senatului UCB. Tinerii i-au adresat și întrebări fostului președinte.
,,Este o invitație care mă onorează și mă bucur că am ocazia să spun generației tinere lucruri pe care le-am trăit sau pe care le vom trăi împreună, în condițiile în care am acumulat o experiență uriașă în politică, în funcții de mare răspundere și în Uniunea Europeană. (…) Sunt cel care a semnat în aprilie 2005 tratatul de aderare al României la Uniunea Europeană, lucru care s-a întâmplat la 1 ianuarie 2007. Mai mult decât atât, am participat la rescrierea tratatului Uniunii Europene, cunoscut sub numele Tratatului de la Lisabona, este un tratat pe care îl cunosc articol cu articol, pentru că toții șefii de stat și de guvern au fost implicați în acel proces de modernizare a tratatului fundamental al Uniunii Europene. Putem începe să discutăm despre Uniunea Europeană, dar înainte de asta, v-aș da un sfat, pentru că înțeleg că sunt și studenți care vor avea o carieră în administrație. Dragii mei, nu vă apucați de politică, până când nu veți avea o meserie, o certitudine, până când nu veți dobândi experiență acceptabilă în meseria voastră. De ce? Pentru că politica este dependentă, din patru în patru ani ești dependent de vot și ca să fii liber în interiorul partidului tău, să nu fii un călător de geantă pe care îl pune un șef într-o poziție sau alta, trebuie să știi o meserie, acela este refugiul și siguranța ta, și nu politica, politica este o activitate nesigură, nesigură pentru că trebuie validată din patru în patru ani”, le-a transmis Traian Băsescu studenților din cadrul UCB. Întrebat despre o posibilă candidatură la alegerile europarlamentare, acesta a spus că, deocamdată, nu poate confirma acest lucru.
,,Avem marți seara Colegiul Național și acolo o să iau decizii. Nu vă pot confirma. Din păcate, sunt două partide. E PMP-ul și mai am un partid acasă. Și partidul de acasă e foarte reactiv, care spune <>, deci o să luăm o decizie în această seară, în Consiliul Național. Nu vreau să pară o întâlnire de campanie, eu am venit cu toată deschiderea și cu sufletul către studenți să le spun ce cred eu, după ce am fost zece ani în Consiliul European.
În orice caz, o să fac ce trebuie până la urmă, că asta este viața!”, a declarat Traian Băsescu, după ce surse au susținut că ar fi primul pe lista de candidați, la alegerile europarlamentare, a Partidului Mișcarea Populară. La dezbatere a fost invitat și primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu.
,,Am primit o invitație. Voi onora toate invitațiile venite din partea formațiunilor politice, mai ales că aici nu discutăm de partea politică. Am înțeles că este o expunere a domnului președinte Băsescu. Am venit, sunt prezent și voi participa la această expunere a dânsului. (…) Eu nu îmi uit trecutul, în comparație cu alții, eu nu îmi uit trecutul. În etapa carierei mele politice a existat și un asemenea moment, extrem de important pentru mine. (…) Au fost doar amintiri, discutăm de trecut. Din perioada 2004-2012, pentru că și mandatul de deputat și ulterior mandatul de subprefect a fost cu susținerea partidului din care făcea parte domnul Traian Băsescu”, a declarat Marcel Romanescu.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here