Totul pentru podium!

315

Pandurii are ocazia să răzbune înfrângerea cu cântec din meciul tur din play-off, când Steaua s-a impus la Severin după un penalti inventat în ultimele minute de Comănescu. Gorjenii vor să dea lovitura chiar de Paște, pe Arena Națională.

Steaua și Pandurii luptă pentru poziția a doua a clasamentului, acolo unde visează să termine trei dintre echipele din play-off, pe lângă cele două combatante ale acestui meci fiind înscrisă pe această trasă și Dinamo. Steaua are însă și o mică șansă de a păstra titlul în propria vitrină, însă nu depinde doar de ea, ci și de două înfrângeri ale Astrei în ultimele două etape. Importanța partidei a fost reliefată și de antrenorul Pandurilor în prefața jocului: „Pentru ei jocul este extrem de important, la fel de important ca și pentru noi. Ei, matematic, mai au încă șanse la titlu, dar vor ca minim să-și consolideze locul 2. Locul 2 este, pentru noi, destul de departe, dar atâta timp cât este accesibil ca și ecuație matematică vom face tot ce este posibil să facem un joc bun, să avem personalitate în joc, să reușim să avem momente în care să controlăm mingea, să atacăm pozițional, să avem un ritm bun de joc, să fim agresivi și să scoatem cât se poate de mult din acest meci. Nu știu cât ne ajută, poate mai mult pentru lupta pentru locul 3. Noi mergem să ne jucăm șansa”, a declarat Edi Iordănescu.

Fără necunoscute
După două partide în sezonul regulat și încă o întâlnire directă destul de recentă în play-off, cele două echipe nu au noutăți și nici surprize una pentru cealaltă. Edi Iordănescu apreciază că Steaua are de partea ei în acest joc o mai mare experiență adunată în decursul anilor de jucătorii pe care Reghecampf îi va avea la dispoziție duminică seara: „Echipele din play-off ne-am întâlnit de patru ori, așa că nu am prea multe lucruri noi de spus. E o echipă cu multă valoare, cu jucători care au făcut performanță în trecut pentru acest club, jucători aflați în lotul naționalei în mod constant, jucători cu calitate, experimentați, care știu să gestioneze bine jocurile cu miză”, a punctat tehnicianul Pandurilor.

Edi speră la recurs
În vreme ce Reghecampf are de ispășit a doua etapă de suspendare și va sta în tribună la meciul dintre Steaua și Pandurii, antrenorul gorjenilor mai speră ca recursul să se judece rapid și să îi dea dreptul de a sta pe bancă la acest meci foarte important. „Clubul a făcut recurs și cred că s-ar face dreptate dacă aș fi pe bancă. Nu este normal că s-au făcut presiuni. Nu este normal să se judece cu măsuri diferite, pe de o parte Iordănescu, pe de altă parte alți antrenori. Să fim sinceri, m-am săturat să fiu dat ca exemplu și aștept să văd ce se întâmplă, apoi voi contacta în plan personal un avocat și voi vedea în ce măsură pot să-mi apăr dreptatea pentru că nu vreau să fiu luat de naiv”, a declarat Edi Iordănescu în privința noii sancțiuni primite din partea Comisiei de Disciplină. Acesta spune că nu este normal ca presiunea pusă de Reghecampf să conducă la o suspendare a sa: „Nu e normal să fiu judecat după o lună de zile, după anumite presiuni, și să fiu suspendat tocmai la meciul cu Steaua. Au fost făcute presiuni public, departe de mine să spun că s-au făcut presiuni prin spate, însă mi-am ispășit pedeapsa. Am stat departe de echipă în momentele cele mai importante, când trebuia să fiu lângă echipă. OK, poate să fie o amendă, dar să fiu trimis în tribună e o mare nedreptate și nu o voi accepta!”, a mai spus tehnicianul târgujienilor.

Nemulțumiți de programare
În ceea ce privește lupta pe care Pandurii o duce cu Dinamo pentru locul 3, Edi Iordănescu este de părere că programarea este una defavorabilă echipei gorjene. Acesta crede că dacă echipa sa va reuși să încurce Steaua, Astra va știi că este deja campioană și va aborda mult mai relaxată și fără motivație meciul cu Dinamo: „Noi jucăm duminică, dacă noi câştigăm, dar şi la egal Astra este campioană. Atunci în ce măsură va mai fi adversitatea cu Dinamo care e în luptă cu noi la locul 3. Poate ultimele etape trebuiau să se joace în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, să nu ştim unii de alţii. Îmi convenea să joc luni să văd ce va fi la Astra-Dinamo şi să ştiu la ce joc. Noi trebuie să riscăm, să jucăm la victorie. Era mai simplu, dacă pierdea Dinamo şi ştiam, noi jucam la egal cu Steaua şi eram peste Dinamo”, a mai declarat Edi Iordănescu.

Steaua București – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Arena Națională”, duminică, ora 20:30
Televizare: Digi Sport, Dolce Sport, Look TV
Echipe probabile:
Steaua: Niță – Tamaș, Varela, Toșca, Momcilovic – Pintilii, Bourceanu – Adi Popa, Stanciu, Hamroun – Chipciu. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Săpunaru, Bunoza, Acsinte – Ropotan, Droppa – Antal, Nistor, Răduț – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here