Toți pescarii au avut fir întins de Zilele Orașului Turceni

1027

Mari sau mici, pescarii înscriși în competiția organizată de autoritățile locale din Turceni, cu ocazia Zilelor Orașului, au avut de câștigat prin participarea la concursul organizat de autoritățile locale. De altfel, indiferent de ce au prins în undițe, toți pescarii au fost premiați, cu diplome și tricouri de la organizatori, primarul Cristina Cilibiu felicitându-i personal pentru performanță și participare. Cei mai buni au plecat acasă cu trofeele competiției, și asta deoarece au reușit să prindă exemplare de mari dimensiuni.

DSC_0029Competiția de pescuit sportiv, organizată, duminică, pe una din bălțile de la Murgești a adus zeci de participanți la linia de start a concursului, prins în program de noile autorități locale din oraș. Timp de peste patru ore, pescarii de vârste diferite, și-au arătat măiestria la prins pești, balta mustind de înotători care mai de care dornic să iasă la suprafață, măcar pentru o fotografie și o măsurare rapidă. Peștii prinși astfel s-au întors toți în apă, în timp ce pescarii s-au lăudat cu prăzile, dar și cu modalitatea folosită pentru prinderea lor. “Am dat cu mămăligă, mai merge și la râmă..”, a spus unul dintre pescari, trăgând atent de undița pusă chiar atunci în mișcare.
13680507_10154394063227320_1400072925679848441_n“Din fericire, am reușit să prind câțiva mici. Am senzația că peștii sunt sătui, deoarece, câteodată trage și de multe ori, nu”, a declarat un altul.
“Am venit pentru relaxare. Nu contează ce prind, îmi place competiția și atmosfera de pe baltă”, a spus și un pensionar venit la Murgești alături de nepot.

DSC_0108Primarul Cilibiu: “Ne-am gândit la toată lumea”!
Primărița de Turceni, Cristina Cilibiu, a urmărit personal competiția, încurajându-i pe participanți. “Am pregătit totul în trei săptămâni, dar ne-am gândit și la copii, și la adolescenți și la cei pasionați de sport și la pensionari. Am încercat să antrenăm toate categoriile de persoane în manifestările de Zilele Orașului și cred că ne-a reușit. Suntem o echipă tânără, care are idei și care chiar vrea să le pună în practică pentru binele locuitorilor acestei localități”, a declarat primarul Cristina Cilibiu.

De altfel după concursul de pescuit, după-amiază a avut loc în oraș o paradă de port popular și cea a plecării mașinilor de epocă, prestația artistică a Fanfarei Steaua Sudului și un spectacol la Casa de Cultură a orașului. Seara de duminică s-a încheiat cu spectacolul artiștilor Lidia Buble, Alina Irimia și Dorian Popa.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here