Tot mai departe de play-off

386

Trupa lui Bozo Rudic a început sezonul de primăvară cu două înfrângeri care o depărtează de obiectivul propus pentru acest campionat.

Pusă să joace două partide în mai puțin de 48 de ore, Energia a cedat atât la Reșița, cât și acasă, contra celor de la Dinamo. După înfrângerea în fața celor de la HC „Adrian Petrea”, Energia a părut că se descurcă mult mai bine în fața liderului Ligii Naționale. De fapt, a și făcut-o, însă doar pentru 30 de minute. Apărarea gândită de Bozo Rudic pentru această a doua parte a campionatului a funcționat ireproșabil în primele 20 de minute, perioadă în care Dinamo n-a înscris decât de trei ori, scor 9-3 pentru gorjeni în minutul 20. Dinamo a dat semne de revenire în finalul primei reprize, dar Energia a plecat la cabine cu un avantaj solid, scor 14-9. Din păcate, băieții lui Bozo Rudic nu au ținut pasul și în repriza secundă, când paradele senzaționale ale lui Șelaru nu au fost susținute și de reușite ale coechipierilor în faza ofensivă. Cu Nistor și Păunică în rol de campioni ai ratărilor din poziții ideale, Energia a capotat. Șapte minute negre, în intervalul 38-45, au schimbat soarta meciului. De la 17-12, cu șapte goluri consecutive pentru dinamoviști, scorul a devenit 17-19, un avantaj gestiona cu maturitate de trupa lui Eliodor Voica până la final.
„Sunt mulțumit de modul în care au jucat în apărare, numai că nu s-au concentrat pe faza de finalizare. Am ratat prea mult din toate pozițiile, de pe inter, de pe pivot, unu contra unu cu portarul, vreo 20 de acțiuni… Practic, am șters tot ce am făcut în prima repriză. Noi singuri am pierdut acest meci, în atac. Așa este greu să câștigi în fața celei mai bune echipe din România în acest moment. La 17-12 pentru noi s-a rupt meciul. Pralica două aruncări ratate, Mănescu și Țuțu câte una și au venit ei la 17-18. Am făcut ce trebuie în atac până la aruncare, dar acolo a fost problema”, Bozo Rudic, antrenor Energia Târgu Jiu.

Energia Târgu Jiu – Dinamo București 23-25 (14-9)
Sala „Voievod Litovoi”, Târgu Jiu, spectatori: 300
Energia: Șelaru, Țenghea, Bucătaru – Iancu (2), Nistor (2), Bejinariu (2), Tîrzioru, Pralica (1), Țuțu (6), Șoldănescu, Păunică (1), Enache, Giotoiu (4), Ștoica, Acatrinei (4), Mănescu (1). Antrenor: Bozo Rudic.
Dinamo: Irimuș, Makaria, Grigoraș – Ragot (2), Diaw (5), Asoltanei, Mironescu (1), Savenco (1), Băluț (1), Șandru (5), Cîmpan, Vancea, Zulfic (2), Mocanu, Vrankovic (5), Mousavi (3). Antrenor: Eliodor Voica.
Arbitri: Claudiu Belean / Valentin Călina.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here