Tomograf nou, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

594

spital 700Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are un nou tomograf. Acesta va fi folosit începând din luna decembrie; între timp se lucrează la obţinerea tuturor aprobărilor necesare punerii în funcţiune.

 

Noul computer tomograf a ajuns la Spitalul 700 în urmă cu două zile. El va fi instalat lângă RMN şi va putea fi folosit pentru diagnosticarea pacienţilor unităţii, începând cu luna decembrie a acestui an. „A venit tomograful şi va fi montat la Spitalul 700, lângă RMN. Până la 1 decembrie trebuie să-l punem în funcţiune; între timp am început demersurile pentru obţinerea aprobărilor necesare pentru punerea lui în funcţiune”, a confirmat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Investiţie asigurată de minister şi Consiliul Judeţean Gorj

Pentru pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu existenţa acestui nou tomograf înseamnă enorm. Vechiul tomograf, care se află la clădirea de pe Tudor, se defecta frecvent, iar până la remedierea problemei pacienţii fie aşteptau, fie erau nevoiţi să caute soluţii în alte spitale. De aceea, această investiţie este cu atât mai apreciată cu cât era mai mult decât necesară pentru un spital judeţean de urgenţă. Ea nu ar fi fost posibilă fără implicarea Consiliului Judeţean Gorj, care împreună cu Ministerul Sănătăţii a făcut posibilă aducerea noului tomograf. „Investiţia este a Ministerului Sănătăţii, împreună cu Consiliul Judeţean. (…) încă o dată vă spun că atâtea investiţii şi lucrări câte a făcut anul acesta Consiliul Judeţean la acest spital, nu s-au mai făcut niciodată. Contribuţia Consiliului Judeţean la ceea ce s-a făcut şi ce se face acum în Spitalul Judeţean este deosebit de mare şi implicarea, mai ales a preşedintelui Ion Călinoiu m-a surprins şi m-a impresionat”, a mărturisit Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Se mai aşteaptă un tomograf

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va avea încă un computer tomograf, acesta urmând a fi adus la clădirea de pe Tudor, acolo unde se află cel vechi. „La ora actuală funcţionează şi tomograful care este pe Tudor; de la 1 decembrie va funcţiona şi cel nou, de la 700, iar cei care sunt cu RMN-ul la noi vor mai aduce un tomograf privat care va fi instalat pe Tudor. Cel care funcţionează acum acolo va fi mutat la Pasarelă. Astfel, toate cele trei clădiri ale Spitalului Judeţean vor avea câte un tomograf” a menţionat Vasile Stănculete, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Prin urmare, pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu nu vor mai fi puşi în situaţia de a căuta un tomograf în alt spital, aşa cum se întâmpla când se defecta cel care funcţionează la ora actuală. Astfel, se preconizează că în viitorul apropiat Spitalul Judeţean din municipiul nostru va dispune de dotări şi va asigura condiţii la standarde europene.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here