Tineri din Valea Jiului, accidentaţi prin Gorj

326

Doi tineri din Petroşani au ajuns la spitalul din Târgu Jiu după ce au fost implicaţi într-un accident rutier la Bălăneşti, în satul Glodeni, unul dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale, iar celălalt pentru a i se recolta probe de sânge, întrucât conducea sub influenţa băuturilor alcoolice. De fapt, rezultatele au arătat că acesta era băut bine, ceea ce şi explică faptul că a scăpat maşina de sub control, din fericire prietenul său nefiind rănit grav.

“Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că victima se afla ca pasager în autoturismul condus de către Ciprian D.D., de 23 ani, din oraşul Petroşani, judeţul Hunedoara. Acesta din urmă, deşi nu poseda permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, conducea un autoturism pe DC 15 – satul Glodeni, iar într-o curbă, ca urmare a neadaptării vitezei, a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în şanţul de pe celălalt sens de mers. În urma impactului, pasagerul de 25 ani a suferit leziuni, fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat”, menţionează inspectorul principal Daniel Tică, ofiţerul de presă al IPJ Gorj.

Pe numele şoferului din Valea Jiului a fost întocmit dosar penal, el fiind acuzat de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi cu o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita admisă. Un alt tânăr de dincolo de munţi a fost implicat pe Defileul Jiului într-un accident rutier, el intrând cu motocicleta în maşina condusă regulamentar de un conducător auto din Târgu Jiu.

“Florin I., de 29 ani, din oraşul Vulcan, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un moped, pe DN 66 Lainici, din direcţia Tg. Jiu către Petroşani, la km 108, a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus de către Tudor A., din Tg. Jiu, judeţul Gorj, care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului, a rezultat accidentarea uşoară a conducătorului mopedului. Conducătorul autoturismului purta centura de siguranţă, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, Florin I. purta casca de protecţie în momentul producerii accidentului, acesta fiind transportat la Spitalul Municipal Petroşani, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, mai menţionează reprezentantul IPJ Gorj.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here