Tinerele din Motru prinse cu 13 iguane în şosete, condamnate la închisoare

438

Două femei din Motru, la începutul lunii februarie, au fost prinse pe aeroportul Heathrow din Londra cu 13 iguane rare. Pentru acest lucru acestea au fost condamnate, fiecare la câte un an de închisoare.

La începutul lunii februarie, Angela Alina Bita și Victoria-Olivia Bucșă, au fost arestate după ce vameșii de pe aeroportul Heathrow au găsit în bagajele lor nu mai puțin de 13 iguane dintr-o specie foarte rară ascunse în șosete. Cele două femei intenționau să transporte iguanele de stâncă San Salvador, din Bahamas în Dusseldorf, Germania. Fiecare reptilă era înfășurată într-o șosetă, dar numai 12 dintre ele au supraviețuit călătoriei. Tinerele sunt din localitatea Motru, județul Gorj, și sunt studente în Timișoara.
“Această specie de iguană este extrem de rară, se presupune că mai sunt doar câteva sute de astfel de exemplare. A fost o captură remarcabilă și foarte importantă”, a declarat în presa centrală, Grant Miller, un reprezentat al echipei de specii pe cale de dispariție de la Serviciul de Control Vamal.

Puşcărie în Anglia
Cele două tinere călătoriseră nouă zile pentru a aduce cele 13 iguane în Dusseldorf și au fost plătite de către un om de afaceri elvețian. Animalele valorează aproximativ 260.000 de lire sterline pe piața neagră. Joi, româncele au pledat vinovat pentru importarea ilegală a animalelor pe cale de dispariție și au fost condamnate la câte un an de închisoare de către Isleworth Crown Court, în Marea Britanie.
Andrada Bărăitaru

2 COMENTARII

  1. sa traiesti ca un om normal este cel mai usor ! Incerc sa descifrez prostia unora care dupa ce se kaca in drum da si cu palma in el ! Nivelul civilizatiei actuale ,naste monstri lacomi de avere,de a arata,de a se compara cu vecini,prietenii,dusmanii ! Halal ! Putin este destul, este ce ai nevoie de cele mai multe ori ! Pacat ca nu exista prieteni care sa ne trezeasca la timp,ptr ca asa ceva nu putem avea daca am pierdut contactul cu realitatea !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here