Timp limitat pentru studenţi sau absolvenţi ce vor să intre în şomaj

183

Perioada de depunere a dosarelor pentru a primi indemnizaţia de şomaj, în cazul studenţilor sau a elevilor, care nu şi-au găsit încă un loc de muncă se apropie cu paşi repezi de sfârşit. Termenul limită este 28 august 2012.

„Până la această dată s-au înregistrat un total de 444 de elevi şi studenţi. Dintre care 104 cu studii superioare, 207 au terminat un liceu de specialitate, dintre care un liceu teoretic 48 de persoane, şcoala postliceală 3 persoane şi şcoală profesională 2 persoane”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Gorj.
Reamintim că ajutorul de şomaj pentru absolvenţii care nu urmează o facultate şi nu reuşesc să se angajeze, este de 250 lei (50 la suta din valoarea indicatorului social de referinţa) şi se acordă timp de şase luni. Plata, însă, este condiţionată de înscrierea în baza de date a instituţiei, AJOFM Gorj în termen de 60 de zile de la absolvire. În categoria de absolvent este inclusă orice persoană care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una din formele de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal şi superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat. Absolvenţii sau studenţii luaţi în evidenţa AJOFM Gorj beneficiază de servicii de informare, consiliere si mediere pe piaţa muncii, precum şi de posibilitatea de a se califica ori recalifica în vederea facilitării angajării lor
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here