Termenul pentru înscrierea în REVISAL, prelungit

115

itm facuta de mine 2Potrivit unei Hotărâri de Guvern aprobată miercuri, agenţii economici îşi pot înscrie sau actualiza datele în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor până la 15 decembrie 2011. Executivul a decis astfel prelungirea termenului de înscriere a acestor date de la 1 noiembrie 2011 la 15 decembrie 2011.

 

Totodată, actul normativ clarifică elementele privind drepturile salariale care se completează în registrul de evidenţă a salariaţilor, respectiv, salariul de bază lunar brut şi sporurile aşa cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă. Decizia a venit în contextul în care la începutul acestei săptămâni a expirat termenul-limită de depunere a datelor despre angajaţi la inspectoratele teritoriale de muncă, pe care o treime dintre angajatori nu au reuşit să-l respecte. Dintre aceştia, 77% au transmis informaţiile on-line, iar 23% au depus formularele la ghişee. La nivelul judeţului Gorj, până la data de 1 noiembrie, 78 % dintre angajatori au transmis Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj date pentru înscrierea în REVISAL.

Amenzi de mii de lei pentru angajatori

REVISAL este o aplicaţie informatică pentru înfiinţarea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor în format electronic. Fiecare angajator are obligaţia de a înfiinţa şi transmite la Inspectoratul Teritorial de Muncă un registru general de evidenţă a salariaţilor şi de a-l prezenta inspectorilor de munca la solicitarea acestora. Registrul cuprinde contractele individuale de muncă în desfăşurare la data intrării în vigoare a prevederilor hotărârii, indiferent dacă acestea sunt suspendate la data de 1 august 2011. Registrul se completează în ordinea încheierii, modificării, suspendării sau încetării contractelor individuale de muncă. Refuzul de a pune la dispoziţia inspectoratului de muncă registrul în format electronic, dar şi dosarul personal al salariaţilor, precum şi netransmiterea registrului în termenul prevăzut de lege se sancţionează cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 8.000 de lei.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here