Termen limită pentru depunerea proiectelor privind crearea şi dezvoltarea micro-întreprinderilor

321

Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Gorj informează gorjenii că termenul limită de depunere a proiectelor pe măsura 312 pentru crearea şi dezvoltarea micro – întreprinderilor este vineri 28 septembrie 2012 până la ora 12:00. Potenţialii doritori au putut să îşi depună proiectele în această nouă sesiune din 3 până în 28 septembrie, astăzi fiind şi ultima zi.

Fondurile totale disponibile la nivel naţional, în cadrul acestei sesiuni de primire a proiectelor sunt de 130 de milioane de euro. Pentru accesarea acestor fonduri nerambursabile, solicitanţii de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în cadrul Ghidului Solicitantului aferent Măsurii 312, disponibil gratuit la sediul Oficiului Judeţean (OJPDRP) sau pe adresa www.apdrp.ro

7 proiecte depuse de către gorjeni
Gorjenii nu se înghesuie să depună proiecte pentru accesarea de fonduri pentru crearea unor micro – întreprinderi non-agricole. Asta o demonstrează numărul de 7 proiecte depuse până în prezent. “În sesiunea aceasta au fost depuse aproximativ 7 proiecte iar din 2008 până în prezent sunt depuse 33 de proiecte cu o valoare de 6 milioane de euro. Au fost structurate 12 proiecte cu o valoare de un milion opt sute de mi de euro. Este o măsură accesată atât la nivel local cât şi la nivel naţional şi practic proiectele sunt supuse criteriilor de selecţie. 28 septembrie este termenul limită de depunere a proiectelor cei care doresc sunt aşteptaţi la sediul OJPDRP şi îi rog pe această cale să vină cu proiectul până în ora 12:00 să nu depăşească fiindcă lucrăm într-un sistem informatic care blochează accesul la nivel central”, a declarat Cosmin Mazilu, directorul adjunct al OJPDRP Gorj. Prin Măsura 312 se finanţează numai activităţi non-agricole. Activităţi de producţie inclusiv construcţia sau modernizarea unei hale, achiziţia de utilaje, înfrumuseţare, frizerie, activităţi meşteşugăreşti de artizanat şi a altor activităţi tradiţionale non-agricole cu specific local de exemplu prelucrarea lânii, olăritul, fierul. Ajutorul public nerambursabil va fi de până la 85% pentru activităţi non-agricole productive, iar pentru restul activităţilor – 70% din totalul cheltuielilor eligibile, şi nu va depăşi 50.000 euro/proiect dacă beneficiarii sunt persoane fizice autorizate şi 200.000 euro/proiect pentru alte tipuri de microîntreprinderi.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here