Termen limită pentru declaraţii fiscale

253

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj informează contribuabilii că, astăzi, este ultima zi în care mai pot depune la Fisc Formularul 092.

Potrivit Luminiţei Penciu, purtător de cuvânt al (AJFP) Gorj, până astăzi contribuabilii, persoanele juridice şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în luna mai 2014 şi sunt obligate să-şi modifice perioada fiscală devenind plătitori de TVA lunar sunt rugate să depună Formularul 092 “Declaraţie de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România”.

10 iunie, un alt termen limită
De asemenea, contribuabilii trebuie ca până la data de 10 iunie să depună la unităţile fiscale de care aparţin următoarele declaraţii cu termen lunar: Formularul 010 “Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele Juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”. Se depune de către persoanele juridice, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire; Formularul 020 “Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice române”. Se depune de persoanele fizice, altele decât persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire. Se va depune şi Formularul 070 “Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere”. Se depune de către persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire, precum şi Formularul 096 “Declaraţie de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în vederea aplicării regimului de scutire prevăzut la art. 152 din Codul Fiscal”. Se depune de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 cu perioadă fiscală lunară, care solicită scoaterea din evidenţa plătitorilor de TVA.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here