Telenovela pentru datoria falsă continuă! – Vilă din Meteor, debranșată de la gaze de un urmărit penal!

722

Afaceristul Teodor Gheorghe Cornoiu din Telești, cel care a reușit să execute, în 2014, o vilă din Meteor, evaluată la 550.000 de lei, pentru o datorie falsă de 80.000 de lei, a reușit să le mai joace un renghi locatarilor casei. Asta, chiar înainte de Anul Nou, Cornoiu, urmărit penal pentru înșelăciune, fals în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și constituire de grup infracțional, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, reușind să-i lase pe locatari, joi, și fără gaze. Acesta a făcut, înainte de Crăciun, o cerere furnizorului de gaze, motivând că locuința executată cu trei ani în urmă, ar fi a sa, solicitând totodată debranșarea casei de la gaze chiar dacă facturile erau plătite la zi. Dumitru Găman și Mihai Verginia, proprietarii de drept ai casei, susțin că vor merge până în pânzele albe pentru a readuce contorul de gaze la locul său.

În decembrie 2014, familia Verginiei Mihai și a lui Dumitru Găman din Meteor, a ajuns în stradă, după ce Teodor Gheorghe Cornoiu din Telești, administratorul unei firme insolvente din Telești a reușit să execute imobilul de 550.000 de lei pentru o așa-zisă datorie de 80.000 de lei. Femeia cu copiii și nepoții au fost nevoiți să rupă sigiliile locuinței pentru a reintra în casă, cei mici ajungând atunci la spital. În paralel, proprietarii casei au contestat executarea, făcându-i lui Cornoiu și altor persoane implicate în dosar, mai multe plângeri penale, atât la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cât și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Grup infracțional
Dosarul 857/P/2017 a fost soluționat la Craiova pe 19 octombrie, procurorul de caz dispunând disjungerea cauzei și declinarea competenței în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj în vederea urmăririi penale atât pentru Teodor Gheorghe Cornoiu, cât și pentru fratele său Constantin Alin Cornoiu, dar și pentru Ungureanu George Daniel și pentru experții judiciari Florin Felindean și Petre Romanos pentru înșelăciune, fals în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și constituire de grup infracțional.  În ce privește celălalt dosar, cu nr 687/P/2016 de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, acesta se află în lucru la procuror din 21 noiembrie 2017.  Teodor Cornoiu se ambiționează și mai mult și deși este urmărit penal are grijă, luna aceasta, să le facă, la rându-i, un necaz locatarilor vilei din Meteor, asta chiar înainte de Crăciun. Cornoiu se adresează astfel distribuitorului de gaze, solicitând debranșarea locuinței din Meteor, pe motiv că această casă i-ar aparține. Distribuitorul somat în scris se supune solicitării lui Cornoiu, deși Găman și soția acestuia arată furnizorului de gaze că problema locuinței nu a fost în totalitate soluționată, ea aflându-se pe rolul instanțelor de judecată.

Contorul de gaze nu-i
“Am văzut pe 21 decembrie când cei de la gaze au încercat să ne ia contorul de la poartă. I-am oprit pentru că eram la poartă, dar astăzi(n.r. joi) nu am mai fost pe fază. Au venit și ne-au luat contorul. Nu ne mai putem spăla și încălzi și găti”, a spus Dumitru Găman. Soția acestuia este și mai îngrijorată și nu știe cum să rezolve problema apărută de sărbători. “Cornoiu ne-a evitat în ultimii trei ani. A trecut pe stradă, ne-a trimis vorbă că nu scăpăm de executare, dar la ușă nu ne-a bătut. Acum ne-a făcut surpriza asta, dar nu ne lăsăm. Vom reuși rebranșarea casei la gaze, deoarece am fost buni platnici, iar actele lui nu sunt corecte”, a declarat și Verginia Mihai. Verginia și Dumitru Găman au achiziționat terenul de sub vilă și au speranțe că anchetatorii le vor face, în final, dreptate, procurorii craioveni decizând că plângerea celor doi merită mai multă atenție din partea procurorilor din Gorj.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here