Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” își redeschide ușile pentru spectatori

922

Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu reia spectacolele cu public. Primii care vor trece pragul instituției anul acesta sunt copiii, așteptați chiar în ultima zi a acestei săptămâni la avanpremiera și premiera spectacolului ,,Iedul cu trei capre”.

Duminică, 31 ianuarie, pe scena Teatrului Dramatic ,,Elvira Godeanu” se va juca, de la ora 10.00 și de la ora 12.00, spectacolul ,,Iedul cu trei capre”. Biletele la spectacolul de la ora 12.00 s-au epuizat deja, motiv pentru care s-a și decis programarea unei avanpremiere de la ora 10.00.
,,Ne reluăm activitatea în sală de duminica aceasta, când va avea loc premiera spectacolului ,,Iedul cu trei capre”. De la ora 12.00 și de la ora 10.00, pentru că au fost foarte multe cereri și ne-am gândit să programăm două spectacole, ne vom întâlni cu actorii teatrului și cu un spectacol care, spunem noi, că o să-i atragă pe cei mici și o să le aducă buna dispoziție. E un spectacol la care îi așteptăm și pe părinți și pe bunici, iar politica teatrului pentru această perioadă este de a relaxa puțin și prețurile biletelor de intrare. Va fi un bilet unic, de această dată de 10 lei”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al instituției de cultură. ,,Cătălin Grigoraș este artizanul acestui spectacol, de la adaptarea textului popular până la regia sa. Muzica a fost compusă de Oana Marinescu, iar mișcarea scenică asigurată de Adelina Puzdrea. Din distribuție fac parte: Fiu Vlad, Oana Marinescu, Georgiana Enache, Adelina Puzdrea, Bogdan Constantin, Iulian Marinescu, Vlad Rădulea și Mihai Rădulea. Sunt primele spectacole pe acest an”, a precizat și Cosmin Brehuță, managerul Teatrului Dramatic ,,Elvira Godeanu”.

,,Prietenul din Franța”, pe 14 februarie
Nici publicul matur nu a fost uitat. Pe 14 februarie este programat spectacolul ,,Prietenul din Franța”, iar conducerea teatrului anunță că au fost luate toate măsurile pentru a putea fi respectate normele în vigoare. Pe lângă acest spectacol, teatrul va mai găzdui și alte evenimente. ,,Vom relua și activitatea cu publicul matur, pentru data de 14 februarie, cu spectacolul ,,Prietenul din Franța”; sperăm ca până atunci incidența să se păstreze ca și până acum, ca să putem să ne facem treaba cât se poate de bine pe scenă, în condițiile pe care cu toții le cunoașteți. Putem să ne adresăm unui număr de 100 de spectatori, jucăm la capacitate de 50% din sală. Măsurile sunt toate îndeplinite, scaunele sunt distanțate, singura excepție făcând-o mămicile sau bunicile însoțite de maxim doi copii, dar sub 12 ani, care vor putea sta lângă și vom fi pregătiți să punem scaune în acele goluri pe care le avem acum, astfel încât să poată fi respectate toate normele. Avem un nebulizator care după fiecare spectacol sau repetiție este băgat în sală; nu există, spunem noi, pericol de infectare. Vom avea și alte evenimente. La fel cum, la rândul nostru, am fost găzduiți pe toată perioada verii la Școala Populară de Arte, continuăm acest parteneriat și este rândul nostru să întoarcem gestul. Pe data de 7 februarie îi vom găzdui aici pe colegii de la Școala Populară de Arte, cu un spectacol de păpuși și marionete, iar mai devreme, pe 28, joi, găzduim concertul Lyrei Gorjului, unde și doi actori vor recita poezii împreună cu superbele simfonii pe care le vom asculta, dirijate de domnul Mircea Suchici. Mi-e teamă să vorbesc în perspectivă mai îndepărtată pentru că știm foarte bine că există această mare necunoscută. Poate singura siguranță pe care o avem, indiferent de felul în care ea se va desfășura, ține de proiectul cu Tudor Vladimirescu, pe care l-am început exact de ziua Proclamației de la Padeș. Pe 23 ianuarie am avut prima întâlnire, prima lectură, întâlnirea cu scenograful, ședințele de producție și întâlnirea cu compozitorul piesei, pentru că va fi un proiect inedit, un proiect care își dau mâna toate instituțiile culturale din Gorj pentru a face un lucru pe care să-l ținem minte mulți ani de aici încolo”, a mai declarat Cosmin Brehuță.

Surprize de Ziua Îndrăgostiților
Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu” pregătește o surpriză pentru gorjeni, cu ocazia Zilei Îndrăgostiților. Deocamdată, reprezentanții instituției nu au dorit să ofere prea multe detalii, dar au anunțat că va fi invitat Ducu Bertzi. ,,Ne pregătim să serbăm împreună cu târgujienii, cu gorjenii, Valentine’s Day. Ne gândim și la sărbătoarea noastră, la Dragobete.
Nu o să vă spunem foarte multe lucruri, decât că va fi un proiect inedit, va veni un invitat drag nouă, Ducu Bertzi, și va fi o colaborare inedită cu o altă instituție culturală a județului nostru. Nu dezvoltăm mai mult pentru a putea să aducem această surpriză în fața publicului puțin mai încolo. Să sperăm că lucrurile vor rămâne așa, că situația epidemiologică nu o va lua razna, și vom putea organiza un spectacol, credem noi, la Sala Polivalentă, pentru a da posibilitatea cât mai multor gorjeni să vină și să urmărească acest eveniment cultural. Teatrul este pe poziții, așa cum a făcut-o încă de anul trecut, din luna februarie, nu s-au oprit niciun moment activitatea la instituția noastră și ne dorim să ținem steagul sus în continuare și să oferim produse culturale de calitate pentru comunitatea noastră”, a mai declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic ,,Elvira Godeanu”.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here