Taxele şi impozitele locale se majorează de la 1 februarie

123

Începând de luna viitoare, taxele şi impozitele locale vor fi majorate şi la nivelul municipiului nostru. Cetăţenii care au apucat deja să-şi achite aceste taxe au posibilitatea de a reveni la ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale pentru a plăti diferenţa.

În cadrul şedinţei de Consiliu Local din data de 28 ianuarie 2013, a fost aprobat proiectul prin care se modifică taxele şi impozitele locale. „Se modifică hotărârea de Consiliu Local prin care am stabilit ca taxele pentru 2013 să rămână la nivel anului 2013; din cauza ordonanţei pe care a emis-o Guvernul în urmă cu câteva zile, primăriile care au datorii faţă de prestatori şi furnizorii pe anul 2012 sunt obligate să crească nivelul taxelor şi impozitelor cu acelaşi coeficient de 16%. După cum spun specialiştii, în baza codului fiscal, practic este mai bine că s-a luat această măsură acum, pentru că de anul viitor eram obligaţi să creştem taxele şi impozitele pentru 2014 cu un coeficient mult mai mare faţă de ceea ce am făcut în momentul acesta”, a declarat Florin Cârciumaru, edilul municipiului Târgu-Jiu.

Autorităţile, obligate să indexeze taxele şi impozitele
Primarul Florin Cârciumaru se aşteaptă ca cetăţenii să-şi declare nemulţumirea pentru majorarea taxelor şi impozitelor, însă le transmite acestora că această măsură a fost obligatorie. „Normal că o să fie şi cetăţeni nemulţumiţi, dar cetăţenii trebuie să înţeleagă că atât din partea consilierilor locali, cât şi a Primăriei a existat bunăvoinţă, atât timp cât am dat o hotărâre de Consiliu pentru îngheţarea taxelor şi impozitelor la nivelul anului 2012”, a precizat Cârciumaru.
Cei care s-au grăbit să îşi achite taxele şi impozitele locale, sunt aşteptaţi să-şi plătească şi diferenţa rezultată ca urmare a majorărilor impuse. „A trebuit să indexăm taxele şi impozitele începând cu luna februarie a acestui an, dând posibilitatea contribuabililor care au achitat impozitele şi taxele până la această dată să poată plăti până la 30 septembrie, diferenţa rezultată ca urmare a indexării, pentru a putea beneficia în continuare de bonificaţia de 10% pe care am stabilit-o pentru plata impozitelor pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport”, a spus Mariana Budulan, directorul Direcţiei Publice de Taxe şi Impozite Locale.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here