Tartă cremoasă cu struguri

536
M

Ingrediente
2 ouă medii
60 g zahăr
60 g făină
1/4 linguriţă praf de copt
30 g unt, topit

Pentru cremă:
100 ml lapte
20 g făină
30 g unt
1 lingură zahăr
1 gălbenuş de ou
1 lingură frişcă
2 linguriţe lichior de fructe
Pentru topping:
250 g struguri albi şi negri,
spălați şi uscaţi
1/2 pliculeţ gelatină

Mod de preparare
Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungeţi tava de tartă (este de preferat una cu baza puţin mai înaltă decât marginile) cu puţin unt, apoi tapetaţi-o cu făină. Bateţi ouăle şi zahărul cu un mixer pentru 7 minute, până se întăresc. Puneţi făina treptat, apoi praful de copt, apoi turnaţi untul topit (la marginea vasului), amestecând mereu cu mixerul. Turnaţi mixtura în tava pregătită şi coaceţi pentru 20 de minute. Lăsaţi să se răcească în tavă pentru 2 minute, apoi puneţi blatul pe un platou.
Pentru cremă: Turnaţi laptele într-o cratiţă, adăugaţi făina, amestecând, apoi untul. Aduceţi la fierbere, amestecând până se formează un sos gros. Luaţi de pe foc, adăugaţi zahărul şi gălbenuşul, amestecând. Turnaţi totu25l într-un castron, acoperiţi-l cu folie de plastic şi lăsaţi să se răcească. După ce s-a răcit, turnaţi frişca şi lichiorul în crema preparată, amestecaţi cu un mixer, apoi întindeţi peste tartă. Aranjaţi strugurii pe deasupra şi lăsaţi deoparte să se aşeze. Pregătiţi gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Lăsaţi tarta cremoasă să se răcească până începe să se întărească, apoi puneţi cu lingura peste struguri. Lăsaţi să se aşeze, apoi serviţi tarta cremoasă cu struguri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here