Tarife mai mari la serviciile de alimentare cu apă pentru locuitorii mai multor localități din Gorj

979

Prețurile la serviciile de apă potabilă furnizate de Compania de Apă Oltenia au crescut de la începutul acestei luni, mai precis de la 1 iulie 2019. Ultima modificare a tarifelor la serviciile de apă și canalizare a avut loc la 1 ianuarie anul curent.
Luna iulie a venit cu scumpiri pentru cetățenii mai multor localități din Gorj unde Compania de Apă Oltenia furnizează servicii de alimentare cu apă. ,,S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. anunță că, începând cu data de 1 iulie 2019, în conformitate cu decizia A.N.R.S.C. nr.122/05.06.2019, prețurile și tarifele la serviciile publice de alimentare cu apă și de canalizare vor fi următoarele: prețul pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită pe întreaga arie de operare va fi de 4,14 lei/mc fără TVA; tariful pentru canalizare – epurare pentru întreaga arie de operare va fi de 3,05 lei/mc fără TVA. Este de precizat faptul că atât la prețul pentru apa potabilă, cât și la tariful de canalizare-epurare se aplică TVA în cotă de 9%”, au transmis reprezentanții Companiei de Apă Oltenia.
Este de precizat faptul că ultima majorare a acestor tarife s-a făcut la data de 1 ianuarie 2019: „S.C. Compania de Apă Oltenia S.A. anunță că, începând cu data de 01 ianuarie 2019, în conformitate cu avizul A.N.R.S.C. nr. 613746/22.11.2018 şi hotărârea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Oltenia nr. 1/03.01.2019, preţurile/tarifele la serviciile publice de alimentare cu apă si de canalizare vor fi următoarele: Apă potabilă produsă, transportată şi distribuită pe întreaga arie de operare – 4,11 lei/mc cu TVA, respectiv 3,77 lei/mc fără TVA; Apă potabilă produsă şi transportată, livrată din reţelele de transport, în alt sistem, în vederea redistribuirii, pe întreaga arie de operare (rămân nemodificate), respectiv 2,01 lei/mc fără TVA; Canalizare – Epurare pentru întreaga arie de operare – 2,81 lei cu TVA, respectiv 2,58 lei fără TVA”, astfel suna anunțul postat de reprezentanţii Companiei de Apă Oltenia pe propriul site la începutul acestui an.
Compania de Apă Oltenia furnizează servicii de alimentare următoarelor localități și operatori din județul Gorj: comuna Țânțăreni, comuna Bâlteni, comuna Câlnic, comuna Plopșoru, comuna Telești, comuna Brănești, S.C. Apa Canal Rovinari S.A., S.C. Stânjenelu S.R.L., județul Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here