Târgurile din Gorj, ochite de comisarii Protecţiei Consumatorilor

183

DSCN0389Week-end-ul trecut a fost unul cu adevărat plin pentru comisarii Protecţiei Consumatorilor Gorj. Aceştia s-au aflat în mijlocul oamenilor, la bâlciul de la Lainici de unde nu au plecat fără să împartă un număr de patru sancţiuni contravenţionale.

Mădălin Giurcău, comisar-şef în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj, spune că sâmbătă, în bâlciul de la Lainici au fost verificaţi comercianţii de produse alimentare şi nealimentare, dar şi cei care ofereau servicii de distracţie, cu precădere cei cu tiribombele. „Am verificat patru operatori economici care desfăşurau activitate într-un parc de distracţii amplasat în zona Lainici. Toţi cei patru au primit sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.900 de lei. Amenzile au fost date deoarece nu afişaseră la loc vizibil preţurile serviciilor prestate şi nici nu deţineau registrul unic de control. Verificările s-au făcut în colaborare cu Direcţia Sanitar-Veterinară. Este bine că totuşi, la alţi comercianţi, nu am descoperit abateri de la legislaţia în vigoare, însă i-am consiliat pentru a evita posibilele viitoare probleme”, a declarat Giurcău.

Polovragi şi Godineşti, vizate

DSCN0384În vizorul comisarilor gorjeni de la Protecţia Consumatorilor s-au aflat şi structurile de vânzare, precum şi prestarea de servicii în structuri cu locaţie temporară de pe raza judeţului, cu precădere în târgurile din comunele Polovragi şi Godineşti. În colaborare cu alte instituţii, au fost verificaţi un număr de 22 de operatori economici, dintre care 16 au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 5.700 de lei. Potrivit comisarului-şef al CJPC Gorj, amenzile au fost aplicate pentru neafişarea la locul de desfăşurare a activităţii a numelui societăţii, a sediului social, neafişarea listelor privind serviciile prestate şi tarifele practicate. „Printre deficienţe s-au numărat şi informarea incompletă şi incorectă a consumatorilor, referitor la elementele de identificare ale produselor. Lipsea denumirea şi adresa producătorului şi importatorului, lipsa traducerii în limba română a informaţiilor, iar depozitarea era făcută în condiţii şi temperaturi necorespunzătoare, nerespectându-se astfel indicaţiile producătorului”, a precizat Mădălin Giurcău.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here