Târgujienii trebuie să încheie contracte cu Polaris pentru gunoaiele rezultate din construcţii

132

În plin sezon al renovării locuinţelor şi al construcţiilor în gospodării, SC Polaris Holding SRL face un apel către târgujieni să-şi încheie contracte pentru transportul deşeurilor rezultate. Cine nu doreşte să încheie un contract cu Polaris poate duce aceste gunoaie la groapa ecologică de la Bârseşti, unde se va cântări cantitatea depozitată şi se va achita contravaloarea ei.

Conducerea SC Polaris Holding SRL le transmite cetăţenilor care îşi renovează sau îşi construiesc locuinţe că au obligaţia de a-şi face contract cu firma de salubrizare pentru transportarea deşeurilor rezultate. “În această perioadă a început şi renovarea apartamentelor sau construcţia de case. Pe această cale le aducem la cunoştinţă celor care îşi renovează apartamentele sau îşi construiesc case că trebuie să încheie un contract cu firma de salubrizare pentru ridicarea acestor resturi ce rezultă din construcţii”, declară directorul societăţii Polaris Holding SRL.

Alternative pentru cei fără contract cu Polaris
Cetăţenii care nu doresc să încheie un contract cu firma de salubrizare pentru transportarea gunoiului rezultat în urma construcţiilor au câteva alternative, după cum a explicat Luis Popa, directorul SC Polaris Holding SRL: „în cazul în care nu vor să încheie acest contract au posibilitatea să aducă aceste resturi la depozitul ecologic din zona Bârseşti, maşina este cântărită, iar omul poate să plătească direct la depozit depozitarea acestor resturi. Dacă, cu toate că speram că aceste lucruri să nu se întâmple, nu vor să încheie contract cu firma de salubrizare pentru ridicarea acestor resturi sau să le aducă personal la depozitul ecologic, măcar atunci când le duc la platformele noastre dintre blocuri să le pună în saci de rafie lângă ţarc şi să nu mai umple eurocontainerele, care sunt destinate pentru depozitarea deşeurilor menajere”.

Verificări în teren
Cei care apelează la alte variante decât cele legale trebuie să ştie că reprezentanţii Polaris, împreună cu colegii lor de la Poliţia Locală, merg zilnic pe teren şi văd unde au loc renovări de apartamente sau construcţii de case. În cadrul vizitelor în teren se identifică şi cei care nu au contracte cu firma de salubrizare. „Noi mergem în permanenţă pe teren pentru a identifica persoanele fizice şi cele juridice care nu au încheiate contracte de salubrizare. În momentul în care îi identificăm pe cei care nu au un astfel de contract îi întrebăm ce fac cu deşeurile menajere, încercăm să le explicăm ce spune legea 211 sau legea 101, le explicăm ce amenzi pot să primească şi, în acelaşi timp le lăsăm o adresă, înştiinţare, prin care îi aşteptăm să încheie aceste contracte. Dacă vedem că nu vor să încheie aceste contracte, atunci cerem sprijinul colegilor de la Poliţia Locală sau celor de la Garda de Mediu, deoarece cine spune că nu generează deşeuri sigur nu are dreptate”, explică Luis Popa, directorul societăţii Polaris Holding SRL.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here