Târgujienii şi medicii, la întâlnirile Safrina

104

Picture 060Organizate pentru prima dată la Târgu-Jiu, întâlnirile Safrina s-au bucurat de un real succes şi în oraşul nostru. Sute de persoane au participat sâmbătă la întâlnirea ce a avut loc într-un hotel din municipiu, alte câteva sute trecând pe la corturile amplasate în parcarea din Piaţa Centrală, unde s-au efectuat analize medicale gratuite.

Întâlnirile Safrina au ajuns şi la Târgu-Jiu. Evenimentul, dedicat informării publicului general, persoanelor interesate de sănătate şi prevenţie, a reunit medici de diferite specialităţi şi târgujieni interesaţi să afle cât mai multe informaţii din domeniul medical. Deşi este organizat pentru prima oară la Târgu-Jiu, evenimentul se află deja la cea de-a VIII-a ediţie, reuşind de fiecare dată să atragă un public numeros.

Seminar pe teme medicale

Manifestarea a debutat sâmbătă cu un seminar pe teme medicale ce s-a desfăşurat la un hotel din centrul municipiului, între orele 09:15 şi 13:00. Aproape 200 de târgujieni au asistat sâmbătă Picture 154la prelegerile susţinute de medici din diferite domenii. Specialiştii au vorbit despre osteoporoză, gemoterapie, homeoterapie, măsurile contraceptive, fumat şi bolile respiratorii, patologia infecţioasă la femei dar şi despre ce înseamnă de fapt o asigurare medicală. Printre medicii care au vorbit cu publicul târgujian s-au numărat dr. Lorelei Buşu, dr. Luminiţa Dospinoiu, dr. Marcela Barbărasă, dr. Dorina Vătrai, dr. Iulia Căpitănescu, dr. Dumitru Pătrăşcoiu, dr. Dorin Ciobotea, dr. Ana Băleanu şi dr. Mihai Moisescu. Întâlnirea a fost una interactivă, astfel că publicul a putut să pună întrebări specialiştilor. De asemenea, cei prezenţi au avut parte de cadouri surpriză, fiind organizată şi o tombolă.

Analize gratuite în Piaţa Centrală

Manifestarea a continuat şi după orele prânzului, când în parcarea din Piaţa Centrală din municipiu au fost amenajate două corturi unde târgujienii şi-au putut face diferite analize medicale gratuite. Şi această iniţiativă s-a bucurat de succes, peste 400 de trecători oprindu-se pentru a-şi verifica glicemia, tensiunea, pulsul, înălţimea, greutatea sau pentru a-şi măsura capacitatea plămânilor cu ajutorul spirometrelor. „Cred că este o idee foarte bună. Ştiu că în străinătate se fac astfel analize tot timpul. Vreau să-mi verific glicemia şi tensiunea. E bine şi că sunt gratuite”, a spus una dintre târgujiencele care aşteptau la coadă în faţa unuia dintre cele două corturi.

Iniţiativă de succes

Ideea de a aduce evenimentul Safrina în Târgu-Jiu i-a aparţinut managerului Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, Tiberiu Tătaru, acesta participând la întâlnirile organizate în alte oraşe: „Am încercat să aduc Întâlnirile Safrina la Târgu-Jiu şi iată că am reuşit. Acest eveniment are un element de noutate deosebit care constă în aceste cuvinte – interactivitate şi comunitate. Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” s-a implicat foarte mult pentru că avem nevoie să ne face cunoscuţi, deoarece pentru foarte mare parte din populaţia judeţului Gorj noi suntem un spital care tratează tuberculoza şi atât”, a spus Tiberiu Tătaru. Managerul fostului sanatoriu Dobriţa este decis să facă din acest eveniment unul anual, mai ales că publicul târgujian a răspuns aşa de bine acestei iniţiative.

5.000 de lei de la Consiliul Judeţean Gorj

Manifestarea s-a desfăşurat cu sprijinul Consiliului Judeţean Gorj şi a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobriţa. Principalul partener şi sponsor a fost Consiliul Judeţean Gorj, care a alocat suma de 5.000 de lei pentru acest eveniment. De asemenea, organizarea acestei manifestări a fost sprijinită şi de Sindicatul Sănătatea Gorj, Sanitas Gorj, Direcţia pentru Sănătate Publică Gorj, Asociaţia Centrul de Sprijin, Formare şi Reconversie Profesională (CSFRP), OAMGMAMR Gorj, Colegiul Medicilor Gorj, Hotel Brâncuşi, Crucea Roşie – filiala Gorj, dar şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here