Târgujienii, informaţi în privinţa efectelor drogurilor

258

Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj au petrecut câteva ore în centrul municipiului Târgu-Jiu, unde i-au informat pe trecători în privinţa efectelor nocive ale consumului de droguri. Evenimentul s-a desfăşurat în parteneriat cu Crucea Roşie.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj în parteneriat cu diferite instituţii din judeţul nostru, desfăşoară în această săptămână o serie de evenimente, care au drept scop marcarea Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri. Ieri a fost o zi dedicată discuţiilor cu târgujienii, în acest sens montându-se în centrul oraşului un cort şi un panou pentru scrierea de mesaje. „Astăzi, în parteneriat cu Crucea Roşie am instalat un cort în care oamenii au fost informaţi cu privire la efectele consumului de droguri, cadrul legislativ. Totodată, cetăţenii au avut posibilitatea să scrie un mesaj antidrog pentru tineri, în vederea susţinerii campaniei noastre „Prea rebel să fii condus!”, dedicată prevenirii consumului de substanţe psihoactive”, a precizat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul CPECA Gorj.
Potrivit lui Şoşoi, activitatea derulată ieri a fost un real succes, oamenii arătându-se interesaţi de eveniment. „Foarte multe persoane au dorit să ni se alăture în această campanie, manifestându-şi interesul pentru efectele nocive şi mediatizarea efectelor nocive ale consumului de droguri şi au fost receptive. Campaniile sunt dedicate persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, dar întreaga populaţie a oraşului s-a arătat receptivă la mesajele noastre şi sunt alături de noi”, confirmă coordonatorul CPECA Gorj.

Mesaje pentru viitoarele campanii
Târgujienii au fost deschişi invitaţiei de a scrie mesaje pentru tineri. Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog spun că mesajele sunt utile pentru viitoarele campanii. „Mesajele scrise pe panou vor fi selecţionate şi în mare parte din ele vor merge către populaţia şcolară din cadrul judeţului, la începerea noului an şcolar şi vor fi şi mesaje ale viitoarelor noastre campanii”, a spus Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul CPECA Gorj.
Activităţile Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog continuă, după cum a precizat Şoşoi: „mâine vor avea loc întreceri sportive, în colaborare cu cei de la Direcţia Pentru Tineret şi Sport şi Clubul Sportiv Pandurii, iar în data de 29 iunie, în colaborare cu cei de la Inspectoratul de Poliţie şi cei de la Inspectoratul de Jandarmi să ne deplasăm în localitatea Peştişani, unde va avea loc bâlciul comunal şi vor fi informate persoanele prezente acolo”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here