Târgu-Jiul se înfrăţeşte cu oraşul Forbach din Franţa

134

Localitatea Forbach din Franţa şi-a exprimat intenţia de a se înfrăţi cu municipiul Târgu-Jiu. Consilierii locali târgujieni au aprobat înfrăţirea celor două oraşe.

Relaţiile de înfrăţire între două comunităţi înseamnă un efort deliberat şi conştient de a încuraja colaborările pe termen lung, în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii cetăţenilor. Înfrăţirea municipiului Târgu-Jiu cu oraşul Forbach reprezintă o oportunitate de a crea o platformă pragmatică, menită să încurajeze buna colaborare între cele două comunităţi, să promoveze contacte prieteneşti şi colaborări pe plan educaţional, ştiinţific, administrativ şi economic şi să ducă la realizarea unor schimburi şi cooperări în domeniul afacerilor, culturii, educaţiei şi administraţiei.

Despre Forbach…
Forbach este un oraş în nord-estul Franţei, sub-prefectură a departamentului Moselle, în regiunea Lorena. Este localizat la graniţa cu Germania şi are o populaţie de aproximativ 22.000 de locuitori. Acesta este considerat capitala Moseşşe-Est, pentru că este din punct de vedere al locuitorilor cel mai mare oraş bazin carbonifer. Oraşul Forbach este angajat, în prezent, într-o luptă curajoasă marcată de criza economică profundă şi de nevoia de conversie. Primăria Forbach se angajează în înfrăţirea cu municipiul Târgu-Jiu din trei motive principale: un trecut economic comun (mine şi cărbune) şi conversia necesară; vecinătăţi culturale dintre Franţa şi România, cum ar fi centrul Pompidou din Metz şi Constantin Brâncuşi; se doreşte crearea unor structuri sociale de interacţiune a cetăţenilor Emmaus-Forbac şi Amicii Emmaus în România, în cpntextul Emmaus Europa şi asociaţia „Copiii Noştri de pretutindeni” şi „Nos Enfants d’ Ailleurs!”.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here