Târg de Job-uri la Târgu-Jiu

297

Blocul Naţional Sindical (BNS) în calitate de partener al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice ca lider de proiect, Garanţii pentru TINEri!, organizează în perioada 23 şi 24 septembrie 2014, în intervalul orar 10,00-16,00, la Târgu-Jiu (Complex ANNA Events), un târg de locuri de muncă care va fi dedicat în principal angajatorilor interesaţi să recruteze tineri.

Reprezentanţii BNS organizează la Târgu-Jiu un târg de locuri de muncă care va fi dedicat în principal angajatorilor interesaţi să recruteze tineri din grupul ţintă (tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 ani care nu au absolvit examenul de bacalaureat, aflaţi în căutarea unui loc de muncă) care au competenţe profesionale dobândite în cadrul procesului educaţional desfăşurat în unitatea de învăţământ preuniversitar, dar care pot avea de asemenea, calificări suplimentare (ex. mecanic auto, operator calculator, operator maşini cu comandă numerică) pe care aceşti tineri le dobândesc prin intermediul unor programe finanţate din bugetul proiectului. De asemenea, târgul este deschis şi tuturor celorlalte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Organizatorii estimează că vor participa 40 de companii şi ONG-uri interesate de recrutarea de viitori salariaţi, cu oferte de locuri de muncă atât în ţară, cât şi în străinătate.

Sesiuni de dezbatere
Târgul de locuri de muncă în afara activităţii sale specifice îşi propune să realizeze o conferință de lansare, ocazie cu care reprezentanţi ai autorităților publice locale, oficiali, reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice de la nivel naţional vor adresa mesaje legate de eveniment. De asemenea, pe parcursul celor două zile de târg se vor organiza două sesiuni de dezbatere, evenimente care vor pune față în față reprezentanţi ai mediului de afaceri, tineri, cât şi reprezentanţi ai ministerului muncii. Tematicile discutate vizează identificarea în urma unui proces de consultare reală a celor două părţi angajat-angajator, identificarea unor soluţii de stimulare a conceptului de ucenicie în piaţa muncii din România, dar şi promovarea instrumentelor ce pot fi utilizate atât de mediul de afaceri naţional cât şi de cetățeni privind stimularea ocupării la nivelul Uniunii Europene.
“Blocul Național Sindical în calitate de partener al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice ca lider de proiect, alături de ceilalți parteneri din consorțiu – Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România – implementează proiectul Garanţii pentru TINEri!, unul din cele mai ample programe care s-au aplicat în țară în ultimii 20 de ani pe segmentul de tineret. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013”, se arată în comunicatul de presă.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here