Târg al meșterilor populari la „Coborâtul oilor de la munte” de la Baia de Fier

755

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează, în perioada 17-18 septembrie, în cadrul Festivalului folcloric păstoresc ,,Coborâtul oilor de la munte”, de la Baia de Fier, un târg al meșterilor populari.

Mia Barbu din Argeș, o maestră a croșetatului, aduce la târg cusături manuale, Ionel Traian vine cu sculpturi în lemn, Gheorghe Ciuncanu de la Tismana cu costume populare tradiționale, Ion Retezeanu, meșter olar, cu produse tradiționale din ceramică și Ion Roșu vine cu sculptură în lemn și împletituri.
Aceștia pot fi găsiți pe stadionul din Baia de Fier, chiar lângă scena unde se va desfășura festivalul. Pasionaţii de obiecte unice, realizate cu pricepere de meşteri populari, sunt așteptați în Baia de Fier la acest sfârșit de săptămână.
Zeci de ansambluri din Gorj şi judeţele învecinate vor participa duminică la festivalul care va începe de la ora 11.00, în fața Primăriei Baia de Fier, și va continua pe stadion.
„Festivalul se dorește să fie un eveniment care să ofere tuturor șansa să cunoască tradițiile din zona de sub munte, să deguste delicioasele preparate tradiționale, dar și să se bucure de programul artistic oferit de îndrăgiți interpreți de muzică populară și ansambluri folclorice. Una dintre cele mai frumoase comune ale Gorjului, Baia de Fier, vă așteaptă așadar pentru două zile”, anunță organizatorii.
Asociația Grup de Acțiune Locală Gilort, prin proiectul ,,Ducem tradiția mai departe la poalele muntelui” (proiect cofinanțat din bugetul județean pe anul 2022), participă la festival cu o paradă a tinerilor ucenici ai tradiției. În acțiunile de implementare a acestui proiect se va implica si Comuna Polovragi.
Organizatorii evenimentului sunt Primăria, Consiliul local şi Căminul Cultural Baia de Fier și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Partener: GAL Parâng
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here