Tânăr reținut și sute de articole pirotehnice, confiscate

631

Un tânăr de 27 de ani, din Târgu Cărbunești, a fost reținut de polițiști, după ce a fost prins transportând sute de articole pirotehnice. Acestea au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.
,,La data de 14 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Orașului Târgu Cărbuneşti au identificat în trafic un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din orașul Târgu Cărbunești, iar cu ocazia efectuării controlului autovehiculului au fost identificate două sacoșe în care se aflau materiale pirotehnice, respectiv 379 de petarde, 16 emițătoare luminoase, artificii și baterii de artificii cu 16, 19 și 36 de focuri.
Conducătorul auto nu a putut prezenta documente de proveniență, deținere și transport pentru produsele pirotehnice identificate în autoturism, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, faptă pentru care, cel în cauză a fost reținut pentru 24 ore și introdus în arestul IPJ Gorj, urmând a fi prezentat astăzi(nr. miercuri), Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești cu propuneri legale”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu. Începând cu data de 25 noiembrie a.c. la nivel național a debutat Acțiunea ,,Foc de artificii”, iar la nivelul IPJ Gorj au fost desfășurate 37 de acțiuni, fiind confiscate 162 de kg de materiale pirotehnice deținute sau transportate ilegal. De asemenea, polițiștii au întocmit șapte dosare penale, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept.
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here