Tal părăsește Energia

288

Tal Karpelesz nu s-a înțeles cu echipa de baschet Energia Târgu Jiu și nu va mai continua sub conducerea lui Antonis Constantinides.

Câștigător al Cupei României în 2014 și medaliat cu bronz atât în LNBM, cât și în FIBA EuroChallenge în 2015, israeliano-românul Tal Karpelesz a refuzat să semneze un nou angajament cu gruparea gorjeană. Pretențiile salariale ale acestuia au fost considerate exagerate, Karpelesz încercând să profite de regula românului permanent pe parchet introdusă din sezonul următor.
Tal a semnat cu Energia în vara anului 2013 și a fost om de bază în rotația echipei în ultimele două campionate. Israelianul a strâns medii statistice în LNBM de 8.0 puncte, 3.5 recuperări, 1.6 pase decisive, pentru un indice de 9.9 în dreptul eficienței. În EuroChallenge, Tal a avut 17 partide și 5.9 puncte.
Energia s-a mai despărțit în această vară de Lamont Mack, Louis Darby, Marian Minea și Andreas Glyniadakis
Energia Târgu Jiu pare acoperită la nivelul jucătorilor români. În această vară au fost transferați Adi Guțoaia, Dragoș Andrei, Szabolcs Santa și Alexandru Mihuți, iar Barîș Aktaș și-a prelungit înțelegerea cu gorjenii.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here