Tabletă – Pantofi de Paşti

270

IMG_1331Emil Boc şi-a cumpărat pantofi de criză. Să nu mai spună lumea că n-are bani. Că doar a dat pe pantofi un ajutor de handicap. Emil Boc are nevoie de încălţări ca să nu-l strângă culoarea politică. Probabil că privind în luciul pantofilor află cât bine a făcut în ţară, pentru că doar aşa mai poate vedea chipurile încruntate ale românilor care au ajuns să meargă cu capul în pământ.

Pe Emil Boc nu-l interesează decât să câştige alegerile şi de aceea se pregăteşte să arate frumos în vara viitoare, deşi cred că până atunci are timp să-şi cumpere şi târlici (papuci de cauciuc pentru tot omul muncitor). Atunci când ai o lăudătoare cum este Elena Udrea, premierul trebuie sfătuit să meargă atent şi la… udătoare, ca să nu se stropească de atâta emoţie. Pentru că am ajuns aici, Emil Boc trebuie să afle că pensionarii se tem fiindcă nu vor mai avea medicamente compensate, dar şi că actuala generaţie activă nu va mai veni la muncă pe bani atât de puţini şi în condiţii atât de vitrege. Unii l-ar sfătui pe Emil Boc să-şi ia CLOP, dar pentru că nu are cap se mulţumesc să ştie că şi-a luat pantofi. Poporul are o vorbă: ”unde nu-i cap vai de picioare” şi de aceea cred că schimbarea pantofilor ar putea să-l aducă pe premier cu picioarele pe pământ. În primăvara aceasta mulţi ţărani vor renunţa să mai muncească pământurile şi să mai înfiinţeze culturi, pentru că motorina, lucrările de primăvară şi seminţele sunt aproape inaccesibile ca preţ. De aceea cred că Emil Boc şi-a luat pantofi pregătindu-se de marş, asistat de cei pe care i-a pricopsit prin politica sa: bancherii din ţară, de afară şi de la FMI.

Notă: piele de măgar nu se vinde niciodată nici la dimensiuni nici la gramaj, ci la întâmplare.

Emil Boc nu ştie acest lucru şi nici nu ştie că statisticile de care se foloseşte sunt deformate. În ţară nu mai trăiesc mai mult de 15 milioane de români, PIB este artificial şi umflat ca o gogoaşă, iar pericolul cel mare vine de la dimensiunea datoriei externe. Această datorie va menţine poporul în sărăcie zeci de ani. Atunci poate ne vom aminti că în postul Paştelui la Piteşti, Emil Boc, cumpărându-şi pantofii a vrut să ne demonstreze că este şi el totuşi om.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here