Sute de pensionari au petrecut la balul organizat în Târgu-Jiu

143

Picture 015Primăria Municipiului Târgu-Jiu prin intermediul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) a organizat ieri, în avans, Balul Persoanelor de Vârsta a III-a, cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor, sărbătorită anual la data de 1 octombrie.

Manifestările închinate vârstnicilor din Târgu-Jiu au debutat încă din primele ore ale dimineţii zilei de ieri. De la orele 11, a avut loc finala concursului de şah destinat vârstnicilor Cluburilor vârstei a III-a din municipiu. Câştigătorii au primit premii şi diplome de participare, iar după încheierea programului radiofonic, Fanfara „Armonia” le-a oferit pensionarilor un concert în Parcul Picture 030Central. Ca şi în anii trecuţi, sute de vârstnici din municipiu s-au putut distra aseară la un bal organizat în cinstea lor de către autoritatea publică locală. Pentru aceştia, organizatorii au pregătit circa 800 de locuri la restaurantul de pe Insuliţa Jiului. Acolo, cei trecuţi de vârsta a III-a au putut participa la concursuri de dans, au servit o masă festivă pe acordurile folclorice ale Şcolii Populare de Artă şi au participat la o tombolă cu premii surpriză. De asemenea, conducerea DPPS Târgu-Jiu a oferit câtorva vârstnici diplome de excelenţă pentru activitatea desfăşurată în interesul grupurilor de pensionari.

Primarul, printre vârstnici

Pe parcursul desfăşurării Balului Vârstnicilor, alături de cei aproape 800 de seniori a fost şi edilul de Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru. „A devenit o tradiţie ca în fiecare an, cu ocazia zilei de 1 octombrie, să organizăm un moment deosebit de frumos pentru pensionarii din oraşul nostru. Am luat decizia de a organiza acest eveniment cu câteva zile în avans deoarece în ziua de 1 octombrie nu era spaţiul liber. Consider că este o acţiune de respect şi de stimă pentru Picture 036persoanele în vârstă şi poate că merită chiar mai mult decât atât. Oricum, noi am căutat ca prin grija Primăriei şi a Consiliului Local să încercăm, în limita posibilităţilor, să îi ajutăm pe cei nevoiaşi, ca prin cluburile organizate la nivel de municipiu să le organizăm diverse acţiuni şi manifestări, astfel încât pensionarii din oraşul nostru să trăiască zi de zi momente plăcute şi frumoase”, a spus primarul municipiului Târgu-Jiu.

Pensionarii, încântaţi

Fiecare vârstnic care intra în restaurant era primit la intrare de angajaţii DPPS Târgu-Jiu care îl ducea mai apoi la locul de la masă. Pe acorduri de muzică uşoară românească veche, dar şi de muzică populară, sutele de vârstnici s-au sărbătorit şi au mulţumit autorităţilor locale pentru petrecerea oferită. „Mulţumim conducerii Primăriei, care în ultimii ani au schimbat şi faţa oraşului, dar şi obiceiurile. E bine că se ţine cont de noi, că îşi aduc aminte şi de contribuţia noastră în acest oraş. Consider că astfel ne încadrăm şi ne aliniem şi noi în rândul oraşelor mai mari care cât de cât au un grad de civilizaţie mai mare. Eu merg de fiecare dată la Clubul Pensionarilor şi particip la toate activităţile destinate nouă, celor de vârsta a III-a”, a declarat Mioara Pătru, o pensionară de 62 de ani. La toate aceste festivităţi prilejuite de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice au participat: pensionarii înscrişi la cele patru cluburi ale vârstei a III-a, Uniunea Pensionarilor Mineri Gorj, CARP Târgu-Jiu, Liga Pensionarilor Petrolişti Gorj, Asociaţia Pensionarilor Militari în Rezervă şi Retragere, Liga Pensionarilor Gorj. Acestora li se vor adăuga Organizaţia de Pensionari a Rromilor, Asociaţia Surdo-Muţilor, Asociaţia Nevăzătorilor şi Asociaţia Veteranilor de Război Gorj.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here