Susţinerea pentru Râbu a creat nemulţumiri în PSD

291
vasile rabuVasile Râbu va fi propus astăzi în şedinţa de Consiliu Judeţean pentru postul de vicepreşedinte al instituţiei, după ce consilierii judeţeni vor lua act de cererea de pensionarea a lui Cornel Popescu.

Susţinerea lui Râbu pentru acest post, a stârnit însă ceva nemulţumiri, miercuri, în sânul PSD, mai ales după ce contracandidaţii săi şi-au exprimat nemulţumirea pentru că au pierdut sprijinul colegilor lor pentru funcţia dorită.

În cursa pentru postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj au rămas, în ultimele zile, trei pesedişti. Doar unul a câştigat însă miercuri, cu două zile de şedinţa hotărâtoare de Consiliu Judeţean, susţinere pentru post, acesta fiind Vasile Râbu, fostul preşedinte al PSD Motru. Susţinerea nu a fost, se pare, lipsită de discuţii în contradictoriu şi de nemulţumiri venite din partea contracandidaţilor lui Râbu. „Ieri (n.r. miercuri) în şedinţa Biroului Executiv al PSD Gorj am fost nominalizat de către preşedintele Ion Călinoiu, în urma votului dat de consilierii judeţeni, şi propus pentru postul de vicepreşedinte din partea Partidului Social Democrat. Au fost însă ceva nemulţumiri pentru asta. Au fost nominalizaţi şi Gheorghe Milosteanu şi Elvira Şarapatin care au fost nemulţumiţi, ca oricine deoarece au pierdut. Probabil că şi eu eram nemulţumit dacă nu eram nominalizat”, a declarat ieri Vasile Râbu.
Nu este pensionar
Una dintre acuzele aduse chiar de colegii săi de la PSD la adresa lui Vasile Râbu a fost cea potrivit căreia nominalizatul ar fi fost pensionar, lucru de altfel neadevărat. „De când am fost demis din funcţia de director adjunct coordonator la ITM Gorj sunt acasă, am cartea acasă pot să o aduc, dar sunteţi ziarişti şi dacă vreţi puteţi să verificaţi asta la Casa de Pensii, pot să dovedesc însă acest lucru. Dacă eram pensionar nu mai candidam pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD Gorj”, a declarat Râbu în momentul în care a fost întrebat dacă este beneficiarul unei pensii de la stat aşa cum se vehiculase de ceva timp.
Bătălie mare
Prognozata victorie a lui Vasile Râbu nu va fi însă foarte uşoară. Asta deoarece postul lui Cornel Popescu este râvnit atât de către peremişti cât şi de către democrat-liberali. Şi pesediştii dar şi democrat-liberalii se vedeau ieri învingători în lupta pentru postul lui Cornel Popescu, portocaliii menţionând că nu au stabilit deocamdată numele candidatului care va fi susţinut pentru această funcţie. S-a vehiculat însă, dinspre PD-L, că democrat-liberalii îl vor vice pe Ionel Manţog, deja salariaţii Consiliului Judeţean tremurând la gândul că actualul director economic de la Complexul Energetic Turceni le va veni şef. În şedinţa de Consiliu Judeţean de astăzi, PSD-ul îl va propune pe Vasile Râbu, dar şi celelalte partide politice vor face, la rândul lor propuneri de candidaţi, în funcţie de negocierile care s-au purtat până în prezent.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here