Surprize şi actori de top, la noua ediţie a Festivalului de Teatru „Elvira Godeanu”

588

Urmează două luni de foc pentru actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. Actori renumiţi din ţară vor veni în oraşul lui Brâncuşi, iar mai multe piese îşi vor da concursul în noul tip de festival lansat de Teatrul „Elvira Godeanu”.

La începutul lunii mai va debuta evenimentul „Zilele Teatrului Elvira Godeanu”, manifestare ce va cuprinde trei secţiuni: „Festivalul de Teatru Elvira Godeanu” – 4 – 13 mai; „Zile de poveste”, spectacole pentru copii – 14 mai – 1 iunie; „Festivalul de teatru pentru elevi Constantin Stanciovici Brănişteanu” – 27 mai – 6 iunie.
„Ne pregătim de cea de-a 18-a ediţie a Zilelor Elvira Godeanu şi pentru că serbăm majoratul şi evenimentele vor fi unele pe măsură. Trecem la o altă etapă în ceea ce priveşte Festivalul de Teatru de la Târgu-Jiu organizând astfel o primă ediţie a unui Festival-concurs. Va fi un eveniment de ținută care sigur, pe viitor, va aduce o vizibilitate mai mare teatrului nostru. Vor fi spectacole importante ce vor veni la Târgu-Jiu. Criticul de teatru Ion Parhon s-a ocupat de selecţia spectacolelor ce vor fi aduse în festival. Toate sunt spectacole de calitate care pun mai mult accentul pe calitatea actului în sine; sunt uşor de decriptat, cu artişti pe măsură, cu decoruri deosebite şi ne bucurăm de nişte regizori importanţi. Printre invitaţi vor fi şi actorii Teatrului Naţional din Chişinău”, a declarat Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului „Elvira Godeanu”.

Bilete la promoţie!
Astfel, la Târgu-Jiu îşi vor da concursul în cadrul festivalului mai multe actriţe din ţară, evenimentul punând accentul pe partea feminină.„Vom avea cele mai bune actriţe din ţară la festivalul din acest an. Va fi o serie de spectacole foarte bune, premiate, cu o mare greutate. Se vor juca piese şi în afara concursului, însă la finalul festivalului, un juriu va decide spre cine merg premiile de: cea mai bună actriţă în rol principal, cea mai bună actriţă în rol secundar, cel mai bun spectacol. În cadrul Galei vom acorda şi premiul naţional Cătălinei Buzoianu şi va exista şi un premiu al publicului, acesta din urmă urmând a fi format din spectatorii fideli ai teatrului. La final se va juca şi spectacolul de gală, piesa „Doi pe faţă, doi pe dos”, urmând a fi pusă în scenă de actorii Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”. Bilete pentru acest festival vor fi scoase la vânzare de luni şi sunt unele la promoţie cu preţuri între 20 şi 30 de lei, însă pentru spectacolul de Gală preţurile biletelor vor fi de 40 de lei. De asemenea, doritorii îşi pot achiziţiona şi un abonament pentru toate piesele ce se vor juca în cadrul festivalului la un preţ de 150 de lei”, a precizat Cosmin Brehuţă, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”.După organizarea Galei Festivalului-concurs, actorii târgujieni vor pune în scenă mai multe spectacole pentru copii în cadrul evenimentului „Zile de poveste”, ulterior începând „Festivalul de teatru pentru elevi Constantin Stanciovici Brănişteanu”, care se va relua după o absenţă de cinci ani.
Izabella Molnar

Programul Festivalului de Teatru „Elvira Godeanu” – ediția I – 4-13 mai, preț bilete / abonamente
•Sâmbătă, 4.05 – ora 20:00 – Azilul de noapte, r: Andrei Mihalache (în afara concursului) – Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” – deschiderea Festivalului
-preț bilet 30 lei / Valabile Abonamentele Aristița Romanescu;
•Duminică, 5.05 – ora 20:00 – Avalanşa, r: Petru Vutcărău – Teatrul Regina Maria, Oradea
-bilet 20 lei
-15+
•Luni, 6.05 – ora 20:00 – Dragă Doamnă Profesoară, r: Andrei Măjeri – Teatrul Municipal Baia Mare
-preț bilet 20 lei
-14+
•Marţi, 7.05 – ora 20:00 – Republica Melania, r: Gelu Colceag (în afara concursului) – Teatrul Odeon Bucureşti
-preț 30 lei
•Miercuri, 8.05 – ora 20:00 – Ţinutul din miezul verii, r: Vlad Massaci – Teatrul Mic Bucureşti
-preț bilet 30 lei
-12+
•Joi, 9.05 – ora 20:00 – Gardenia, r: Zoltán Balázs – Teatrul Odeon Bucureşti
-preț bilet 30 lei
•Vineri, 10.05 – ora 20:00 – Angajare de clovn, r: Sandu Grecu – Teatrul Național Satiricus I.L. Caragiale Chişinău
-preț bilet 30 lei
-14+
•Sâmbătă, 11.05 – ora 20:00 – Amplexus, r: Andrei Măjeri – Teatrul Dramatic Elvira Godeanu
-preț bilet 20 lei
•Duminică, 12.05 – ora 20:00 – Feminin, r: Eugen Jebeleanu – Teatrul Tineretului Piatra Neamţ
-preț bilet 20 lei
-14+
•Luni, 13.05 – ora 19:00 – Gala Premiilor Elvira Godeanu ora 20:00 – Două pe faţă, două pe dos, coordonator proiect: Ion Caramitru – Teatrul Naţional Bucureşti
-preț bilet 40 lei
Preț abonament Festival – 150 lei (posesorii acestui tip de abonament pot viziona toate spectacolele din cadrul Festivalului de Teatru Concurs, plus spectacolele prezentate pe întreaga perioadă a „Zilelelor Elvira Godeanu”)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here