Suplimentare de aproape 29 de miliarde pentru farmacişti

123

FARMACIECasa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit o suplimentare de aproape 29 de miliarde de lei vechi pentru plata reţetelor gratuite şi compensate. Aceşti bani nu ajung până la sfârşitul anului, motiv pentru care se aşteaptă o nouă suplimentare.

Farmaciştii din judeţul nostru aşteaptă să li se deconteze facturile aferente reţetelor gratuite şi compensate eliberate la sfârşitul anului trecut. Până în prezent unii dintre aceştia au primit şi o parte din banii pe noiembrie, alţii însă aşteaptă să li se deconteze integral luna octombrie 2010. „În privinţa plăţilor către farmacii, suntem la luna noiembrie 2010 şi mai este foarte puţin din octombrie de plătit”, declară Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj.

Au venit banii pentru plăţi

Din fericire, recent a venit o suplimentare din care se vor face plăţile către farmacişti. „Pentru medicamentele gratuite şi compensate a venit o suplimentare de 2.837.000 lei. Această sumă nu ajunge până la sfârşitul anului, dar sperăm să ne descurcăm şi să mai primim ceva bani. În medie, în judeţul nostru, consumul de medicamente gratuite şi compensate se ridică undeva în jur de 30 de miliarde lunar”, a explicat Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Farmaciştii confirmă că şi-au primit o parte din bani, dar recunosc că aşteaptă cu nerăbdare diferenţa, având şi ei de achitat facturi către furnizori. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj ştiu că nu este deloc plăcută existenţa acestor întârzieri în privinţa decontării facturilor farmaciştilor pentru reţetele gratuite şi compensate, însă spun, totodată, că nu depinde de ei rezolvarea problemei. Banii pentru decontarea serviciilor farmaciştilor vin de la Bucureşti la CJAS şi abia apoi sunt distribuiţi către unităţile farmaceutice.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here