Subvenţia pentru motorină, în creştere faţă de anul trecut

498
Guvernul a aprobat suma de 177.900.000 de lei pentru subvenţionarea motorinei utilizate la înfiinţarea culturilor agricole în acest an, cu 35,7% mai mult faţă de alocaţia de anul trecut, a declarat consilierul în cadrul Ministerului Agriculturii, Daniel Velicu, citat de NewsIn.

Fermierii vor primi câte un leu pe litru pentru motorina utilizată pentru lucrări mecanice de înfiinţare a culturilor agricole, în limita a 39 de litri pe hectar.

Şi subvenţia la hectar (SAPS 2009) a fost aprobată începând de vineri, fermierii urmând să primească suma de 209,9 lei la hectar, după ce Comisia Europeană a avizat acordarea avansului de 70% din plăţile pe suprafaţă destinate producătorilor agricoli pentru anul 2009, potrivit unui comunicat transmis de APIA. În cadrul campaniei SAPS 2009, au fost depuse 1.121.107 cereri. Pentru aceasta, România beneficiază de o alocaţie financiară de 623,3 milioane de euro.
“Iniţial, suma a fost mai mică, de circa 110 milioane lei, dar în luna august s-a făcut o reanalizare a bugetului şi s-a decis majorarea până la 177,9 milioane lei. Motivul care a stat la baza acestei măriri a sumei a fost necesitatea de a sprijini financiar toată suprafaţa de trei milioane de hectare ce se estimează că vor fi înfiinţate anul acesta”, a spus Daniel Velicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here