Studenţii gorjeni au protestat din cauza bugetului diminuat

123

DSCN1584Pentru că bugetul alocat Educaţiei este mult mai mic decât se anunţase în promisiunile făcute în Pactul Naţional al Educaţiei, studenţii au organizat un protest, luni seara. Cursanţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu au fost solidari colegilor din ţară şi au protestat la Facultatea de Inginerie.

Luni, după cursuri, studenţii UCB nu au plecat acasă. S-au îndreptat către facultatea de Inginerie unde, începând cu ora 18:00, aceştia au protestat împotriva deciziei Ministerului Educaţiei privind alocarea bugetului. „Facem o acţiune la nivel naţional, în mai multe centre universitare, printre care este şi Târgu-Jiul; mai sunt celelalte organizaţii, ceilalţi preşedinţi care mai organizează în mai multe centre universitare din Bucureşti, în Bacău, Cluj, Timişoara, Iaşi, Craiova. Încercăm să facem o conştientizare a studenţilor pentru ceea ce se întâmplă la nivel naţional: faptul că Ministerul Educaţiei ne-a acordat un procent de 2% din PIB, în timp ce promisiunile făcute în Pactul Naţional al Educaţiei în 2008 au fost de cel puţin 6%, ceea ce înseamnă că bugetul actual este de trei ori mai mic decât se promisese la început”, a precizat Mihaela Ciorei, lider al Ligii Studenţilor din UCB Târgu-Jiu.

Studenţii sunt afectaţi de bugetul mic

Prin acţiunea lor de protest, studenţii au vrut să atragă un semnal de alarmă, ridicând un semn de întrebare asupra efectelor generate de bugetul diminuat. „Asta înseamnă burse mai mici, cât şi locuri bugetate mult mai puţine; categoric că sunt mult mai mulţi studenţi care nu or să mai poată beneficia de acestea”, a explicat Mihaela Ciorei, reprezentanta studenţilor din UCB Târgu-Jiu. Poziţia Universităţii „Constantin Brâncuşi” faţă de protestul studenţilor săi este de susţinere. „Am fost alături de studenţii noştri. Îi susţinem în continuare şi, ca de obicei, încercăm să-i ajutăm”, a menţionat Mirabela Tufan, purtător de cuvânt al UCB Târgu-Jiu. Trebuie precizat faptul că Mirabela Tufan a fost prezentă la mitingul studenţilor, alăturându-li-se la propriu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here