„Studenţiada”, ediţia a VIII-a, în plină desfăşurare

361

Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu în parteneriat cu Uniunea Naţională a Studenţilor din România organizează în perioada 28 Octombrie – 03 Noiembrie 2013, ediţia a VIII-a a Festivalului Naţional „Studenţiada”. Cu această ocazie, pe tot parcursul săptămânii în curs, Liga Studenţilor din cadrul UCB organizează pentru studenţii universităţii o serie de competiţii sportive (campionat de fotbal, volei, baschet, tenis de masă, tenis de câmp), activităţi culturale, training-uri pe diverse teme de actualitate, campanie de donare de sânge, petreceri, concert şi multe alte activităţi.

Organizatorii Festivalului Naţional „Studenţiada” consideră că acest proiect are ca obiectiv general promovarea de demersuri creative şi inovatoare în rândul studenţilor, în sectoare precum educaţie, cultură, mediu, sport şi antreprenoriat social. Acesta propune, prin activităţile derulate, să ofere oportunitatea tinerilor de a deprinde competenţe necesare dezvoltării individuale şi doreşte să sublinieze rolul important pe care tinerii îl au ca cetăţeni, oferindu-le şansa de a se cunoaşte, de a interacţiona şi de a se implica în proiecte comune, în vederea consolidării ideii de apartenenţă la spaţiul comunitar. Totodată, „Studenţiada” îşi propune să sprijine toate formele de creativitate, să creeze un context care să permită tinerilor studenţi să dobândească competenţe de exprimare a propriei personalităţi, să contribuie la formarea unui spirit antreprenorial mai pregnant, să promoveze diversitatea culturală ca sursă a creativităţii şi inovaţiei, să sensibilizeze opinia publică cu privire la perceperea inovaţiei drept modalitate de promovare a dezvoltării durabile şi să aducă în atenţia publicului strategiile regionale şi locale bazate pe consolidarea spiritului civic. „Festivalul a debutat în 2006 şi s-a desfăşurat în 4 centre universitare. Anul acesta, festivalul se va desfăşura în 14 oraşe şi vizează peste 40.000 de participanţi. În Târgu-Jiu, Festivalul Studenţesc Naţional „Studenţiada” este organizat de Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi” şi se află la cea de-a VIII-a ediţie.
Cât mai mulţi studenţi ai Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu sunt aşteptaţi pentru a lua parte la aceste activităţi şi pentru a acumula experienţe de neuitat”, a declarat Andreea Văduva, purtătorul de cuvânt al UCB Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here