Student condamnat pentru alcool la volan

1038

Alcoolul la volan se plătește! Un tânăr student din Gorj a fost condamnat la 10 luni de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului. Judecătorii au decis suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și au stabilit un termen de supraveghere de 2 ani.

În plus, tânărul i s-a impus să urmeze un curs de calificare profesională și să muncească două luni, neplătit, în folosul comunităţii, în cadrul unor instituții din Târgu-Jiu.
Anul trecut, în noaptea de 25 mai, în jurul orei 02:00, tânărul a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe str. Victoriei din Târgu-Jiu.
„În timp ce conducea autoturismul marca VW Passat, dinspre str. Unirii spre strada Victoriei, la efectuarea virajului la dreapta, inculpatul nu a adaptat viteza şi a intrat in coliziune cu un vehicul marca Mitsubishi, care era oprit, rezultând pagube materiale. Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, marca Drager, rezultatul înregistrat fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat”, potrivit rechizitorului.

Dosar penal pentru 1 litru de bere
Tânărul de 18 ani a recunoscut că în seara respectivă a consumat un litru de bere. Martorii prezenți la locul incidentului le-au spus polițiștilor că au fost amenințați de tânăr cu un cuțit, dacă nu părăsesc zona.
Tânărul a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, întocmindu-i-se dosar penal.
La începutul acestui an, bărbatul a fost condamnat în primă instanță. A contestat sentința, cerând amânarea aplicării pedepsei pentru a putea rămâne cu „cazierul alb” și astfel să susţină examenul de admitere la şcoala de jandarmi.
Instanța nu a fost de acord cu solicitarea tânărului. Pe data de 10 iunie, Curtea de Apel Craiova i-a respins apelul ca nefondat.
Sentința judecătorilor doljeni este definitivă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here