Străzile Târgu-Jiului, deszăpezite în miez de noapte

150

deszapezireMai multe utilaje de deszăpezire au acţionat în noaptea de marţi spre miercuri în diferite zone ale oraşului pentru a îndepărta măcar o parte din zăpada ce s-a adunat în ultima perioadă pe străzile municipiului. Acţiunile de deszăpezire vor acţiona şi în perioada următoare, după degajarea arterelor principale urmând să se treacă şi la curăţarea parcărilor dintre blocuri şi a străzilor din cartiere unde zăpada continuă să creeze probleme, atât şoferilor cât şi pietonilor.

deszapezire (3)Ninsoarea abundentă ce a căzut la începutul acestei săptămâni le-a creat probleme conducătorilor auto, care au preferat de multe ori să-şi lase maşinile acasă, dar şi pietonilor care s-au văzut de deszapezire (1)multe ori nevoiţi să meargă pe stradă pentru că trotuarele erau acoperite de nămeţi. Deşi utilajele de deszăpezire au ieşit pe străzi, intervenţia deszapezire (4)acestora nu a fost prea vizibilă. Acţiunea de deszăpezire a continuat şi în noaptea de marţi spre miercuri, când câteva zeci de utilaje au acţionat în mai multe zone ale municipiului pentru a degaja măcar principalele artere de circulaţie. Acţiunea a început la căderea nopţii pentru că străzile oraşului sunt mai puţin circulate iar poliţiştii locali au fost prezenţi la datorie pentru a dirija circulaţia. deszapezire (5)„Avem nouă puncte de lucru în care deszăpezim şi cărăm zăpada de pe străzile principale. Vom continua până vom reuşi să degajăm atât arterele principale, parcările, staţiile de transport în comun, staţiile de taxi. Urmează să începem cu parcările dintre blocuri. Este o activitate grea, este îngheţată zăpada şi este foarte frig. Lucrăm mai deszapezire (2)mult noaptea pentru că este mai liberă circulaţia şi putem să ne desfăşurăm forţele pe bulevardele principale dar şi pe aleile dintre blocuri” a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale.

Zeci de somaţii, aplicate de poliţiştii locali

Şi târgujienii trebuie să pună mâna pe lopeţi pentru a curăţa zăpada de pe trotuarele din faţa locuinţelor sau, după caz, a magazinelor care le aparţin, în caz contrar riscând să fie sancţionaţi cu amenzi de până la 500 lei. De asemenea, cei care îşi lasă maşinile parcate aiurea, încurcând astfel acţiunea de deszăpezire riscă amenzi cuprinse între 200 şi 500 lei. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, proprietarii de autoturisme sunt obligaţi să elibereze strada atunci când începe activitatea de deszăpezire iar cei care nu respectă această hotărâre pot fi sancţionaţi. Poliţiştii locali au aplicat deja circa 140 de somaţii iar dacă în urma verificărilor efectuate se va constata că proprietarii autoturismelor nu ţin cont de aceste avertismente, se va trece la amendarea lor.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here