Strada din Țicleni, plină de cratere și fisuri, la doar trei luni de la finalizarea investiției! Firma unui politician, obligată să refacă lucrarea

170

Lucrarea de reabilitare și modernizare a străzii Bărbăteștilor, care leagă strada Petroliștilor, drumul principal al orașului Țicleni, de Hotel Sara, lasă mult de dorit calitativ. La nici trei luni de la execuția acesteia, lucrările fiind realizate de Maserati Construct SRL, firma fraților Gabi și Dian Popescu, care a preluat investiția prin subcontractare de la firma Gidazi Prod Com SRL Craiova, drumul este bombardat. În artera rutieră în care s-au investit bani publici se văd fisuri adânci, proprietarii locuințelor de pe această stradă fiind critici la adresa societății, care a făcut lucrarea de mântuială. Aceștia cer public autorităților locale să intervină și să oblige firma vinovată să repare strada pe cheltuiala proprie.

Strada Bărbăteștilor a intrat în reabilitare la începutul acestei veri și mare le-a fost mirarea localnicilor, când au văzut pe tronson utilajele Maserati, firmă deținută de patronii Hotelului Sara din localitate. Oamenii au spus încă de atunci că lucrările vor lăsa, cu siguranță, de dorit, știută fiind situația financiară a firmei de construcții din localitate, dar și a celei din Craiova, al cărui administrator este urmărit penal. La nici trei luni de la realizarea investiției, spusele localnicilor s-au adeverit, lucrarea cu mari carențe de calitate încă de la finalizare, cedând sub greutatea mașinilor care au tranzitat-o, asta chiar dacă acestea nu au fost de mare tonaj. Nemulțumiții au sesizat problema la Gorjeanul, arătând cu fotografii că strada Bărbăteștilor a îmbătrânit prematur.

Pasată în brațele a două firme cu probleme
De altfel, strada Bărbăteștilor din Țicleni a intrat în reabilitare pe bucăți în ultimii doi ani, deși lucrarea fusese câștigată în 2016, fiind prinsă pe programul de modernizare a localității. Mai exact, lucrarea scoasă în SEAP ajunge să fie câștigată de SC Gidazi Prod Com SRL din Craiova, administrată de Gigi Zimța, inculpat într-un dosar penal tot pentru lucrări similare, firmă care se apucă de treabă parțial în 2016 și în 2017. Mai exact, firma apucă doar să toarne asfaltul pe o porțiune de 700 de metri din strada Bărbăteștilor până la intrarea în Hotel Sara. Investiția parțială este și ea de proastă calitate, lucrătorii nerealizând acostamentul cum trebuie, în timp ce stratul de asfalt este subțire, nu corespunde nici calitativ, nici cantitativ. Lucrarea în cauză ajunge să fie stopată în vară, deși nu era încă finalizată, rigolele fiind făcute atunci pe jumătate pe ambele părți ale arterei rutiere. Pe restul drumului erau rigole realizate doar pe o parte, acestea fiind strâmbe și diferite din porțiune în porțiune. În 2018, lucrarea începută în 2016 este reluată de Maserati SRL, firmă aflată în insolvență, care reușește în scurt timp să realizeze doar o porțiune de rigole pe artera așa-zis modernizată, care lăsa, din prima, mult de dorit. Lucrurile s-au înrăutățit drastic în lunile următoare, la început de toamnă, strada Bărbăteștilor fiind mai proastă ca înainte de începerea investiției.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here