Stoican nu dezarmează: „Nu este nimic pierdut”

279

Antrenorul pandurilor, Flavius Stoican, rămâne încrezător în şansele formaţiei sale de a se salva de la retrogradare. Chiar dacă a suferit un eşec dureros în ultima rundă, tehnicianul spune că trupa gorjeană trebuie să găsească forţa să o ia de la capăt. După înfrângerea cu Timişoara, Stoican a evidenţiat, din nou, greşelile personale. „Era bine dacă noi reuşeam să câştigăm, pentru că simţeam că putem să mergem pe o linie foarte bună, simţeam că putem să ne detaşăm uşor de locul de baraj. Acum, trebuie să o luăm de la zero. Suntem acolo ca şi punctaj. Ne aşteaptă meciuri importante, nu vreau să cedăm. În general la echipele mici, sau care sunt formate peste noapte, asta este o cauză a eşecului. Nu dezarmăm, mergem înainte pentru că este doar un eşec. Cred că şi lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul în momentele dificile. Durerea mai mare este că au fost şi greşeli personale, şi cartonaşe roşii. Tocmai ce am discutat la pauză că nu trebuia să se întâmple”, a declarat antrenorul. Din fericire, Pandurii şi-a menţinut locul 6 în play-out, după ce Concordia a remizat, la Chiajna, cu Gaz Metan (1-1). Stoican a declarat că lupta pentru salvare se va da până în ultimul moment. „Până la urmă, oriunde jucăm, nu jucăm pe terenul nostru. Nu este nimic pierdut, şi cu atât mai frumoasă va fi lupta, cu cât echipele sunt mai apropiate ca şi punctaj. Nu există o presiune senzaţională din partea publicului”. Cel mai probabil, ultimele 4 echipe se vor bate pentru a rămâne în primul eşalon, lucru confirmat şi de antrenorul bănăţenilor, Ionuţ Popa. ”Eu cred că toate echipele care luptă pentru evitarea retrogradării pleacă de pe aceleaşi poziţii. Voluntari este o echipă de lângă Bucureşti, mai aproape de Chiajna, şi nu pot amândouă să retrogradeze”, a spus Popa.

Problemele de lot persistă
Din nefericire pentru gorjeni, dificultăţile se adună exact când pe panduri îi arde buza mai tare. Situaţia lui Batin e incertă, Elton şi Erico aşteaptă în zadar să fie legitimaţi, iar suspendările lui Ene şi Samson au fost suplimentate de accidentarea lui Sârghi. Stoican preferă să vadă partea plină a paharului, şi spune că în lot are jucători care îi pot înlocui pe absenţi. „Mai am în lot jucători pe postul de fundaş central şi poate, în anumite momente, trebuia să-i dau mult mai multe şanse lui Tătaru. Mă refer la acest jucător pentru că şi atunci când nu face parte din lot pune suflet. Pentru mine contează mult lucrurile acestea şi, de acum, pot spune că este un jucător pe care eu mă bazez”. Antrenorul din Severin a avut şi cuvinte de laudă pentru unii dintre titularii folosiţi cu Timişoara. „În cele 4 meciuri pe care le-am disputat până acum, Buşu a ajuns să fie căpitan de echipă. Este un jucător senzaţional. Nu poate să fie robot, cu toate că mi-aş dori să aibă doar evoluţii bune. Hlistei a dat un gol senzaţional de pe partea stângă, după o pasă foarte bună a lui Buşu”.
Problemele de legitimare ale lui Elton şi Erico rămân o enigmă în cadrul actual. Brazilienii se antrenează cu Pandurii de luni bune, dar degeaba. Situaţia încurcă pe toată lumea, deoarece fotbaliştii nu primesc bani, iar staff-ul tehnic şi-a făcut calcule că, în această perioadă, îi va avea în teren. „E o tristeţe şi o dezamăgire pentru mine faptul că nu pot să ma bazez pe aceşti băieţi, care muncesc de atâta timp cu noi şi îşi doresc atât de mult să joace pentru echipă. Din cauza actelor, şi a mai ştiu eu ce lucruri, nu pot să mă bazez pe ei”. Venit de curând la Pandurii, Sârghi a suferit o accidentare serioasă la claviculă şi va lipsi cel puţin o lună de zile. ”Chiar dacă va sta o bună perioadă în afara gazonului, el va avea şanse în continuare pentru că eu cred în acest băiat”, a spus Stoican.

Clasament Liga 1 Play-out
1 Poli Iaşi 5 4 1 0 8-2 28
2 Gaz Metan Mediaş 5 1 3 1 5-5 26
3 F.C. Botoşani 5 2 1 2 7-4 23
4 FC Voluntari 5 1 2 2 5-8 20
5 Poli Timișoara 5 3 1 1 6-3 17
6 Pandurii Târgu Jiu 5 1 3 1 3-4 16
7 Concordia 5 0 2 3 3-7 15
8 ASA Târgu Mureş 5 1 1 3 3-7 10
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here