Stocul de cărbune de la Roșiuța și Lupoaia, măsurat cu drona de Corpul de Control al premierului Dăncilă

569

În cursul zilei de marți, patru persoane care fac parte din Corpul de Control al premierului Viorica Dăncilă, s-au prezentat la Cariera Lupoaia, aparținând Complexului Energetic Oltenia. Îmbrăcați în echipament specific, cei patru au cerut să vadă stocul de cărbune al unității miniere, având cu ei o dronă, spune liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica. Cu ajutorul dronei, care a survolat depozitul de cărbune, s-au făcut filmări și fotografii de sus. Aceeași procedură s-a făcut și la Cariera Roșiuța.

Stocurile de cărbune de la carierele CEO din Motru au fost fotografiate și filmate cu o dronă de către cei care fac parte din Corpul de Control al premierului, organism ajuns în Gorj încă de la încheierea protestului spontan de șase zile din minerit. Corpul de Control a luat, inițial, la purecat, termocentralele, verificatorii fiind văzuți, joi, la SE Rovinari, ca acum să controleze și carierele miniere, mai exact depozitele de cărbune. La Lupoaia, controlorii de la București nu au văzut un depozit plin, deoarece aproape tot ce se produce este livrat către termocentrale, mai exact către unitatea de la Ișalnița.
“Au venit patru persoane cu echipament reflectorizant, adică nu au venit la costum, nu erau însoțiți de reprezentanți ai unității ori ai administrației de la Târgu-Jiu. Au marcat depozitul cu niște țăruși, apoi au ridicat o dronă care timp de un sfert de oră a survolat desupra stocului de cărbune. În depozit, se afla o mică cantitate de cărbune, deoarece aproape tot ce se exploatează se și livrează. Există un stoc de siguranță la Severin, la Cariera Husnicioară. De la Lupoaia pleacă zilnic în jur de opt navete de cărbune”, a spus Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013. Liderul de sindicat crede că verificările Corpului de Control se vor termina luna aceasta, dar măsurile vor întârzia să apară. “Dacă se vor găsi lipsuri și sincope se vor lua măsuri, dar cu întârziere”, a completat liderul de sindicat. Corpul de Control al prim-ministrului desfăşoară, începând din 17 ianuarie, o verificare la societatea Complexul Energetic Oltenia – SA. Potrivit unui comunicat al Guvernului, obiectivele controlului constau în “verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă, modul de stabilire şi acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societăţii Complexul Energetic Oltenia SA, respectarea normelor de sănătate şi securitate în muncă la nivelul acestei entităţi, exploatarea resurselor minerale şi constituirea stocurilor, realizarea programelor anuale de investiţii şi dezvoltare”.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here