Staţiunea Rânca, verificată înainte de debutul sezonului rece

330

Pregătirile pentru sezonul rece au intrat în linie dreaptă la Rânca. La sfârşitul săptămânii trecute, reprezentanţii instituţiilor deconcentrate din judeţul nostru s-au reunit în staţiunea montană pentru a stabili planul de măsuri ce trebuie luate pentru ca turiştii să beneficieze de condiţii bune. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj spune că acţiunea a avut un scop preventiv, raportul întâlnirii fiind deja înaintat prefectului.

Staţiunea Rânca a intrat în vizorul instituţiilor cu atribuţii de control. În urmă cu câteva zile, acolo a avut loc o întâlnire al cărei scop a fost prevenirea evenimentelor neplăcute ce ar putea apărea pe timpul iernii. „Scopul întâlnirii de la Rânca a fost preventiv, să vedem ce putem face pentru a nu avea evenimente neplăcute pe parcursul iernii, mai ales pe perioada sărbătorilor de iarnă, când vor fi aglomerări de turişti şi va creşte şi riscul accidentelor de circulaţie. Din punctul nostru de vedere, au fost două aspecte: prevenire prin mijloace igienico-sanitare, deci controale profilactice, pentru a preveni bolile infecto-contagioase cu aspect de epidemie, iar aici sunt două aspecte: o epidemie hidrică – se analizează şi se fac probe de apă, astfel încât apa pe care o beau turiştii, cu care se prepară alimentele şi pe care o folosesc turiştii pentru spălare să fie bună; de asemenea, prin controalele igienico-sanitare din blocurile alimentare din unităţile de cazare şi alimentaţie publică, dar şi pentru prevenirea accidentelor – fiind acolo Salvamontul”, a precizat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. La întâlnire au participat reprezentanţi ai Salvamontului, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Staţiei de Drumuri şi Poduri, Poliţie şi altele.

Indicaţii pentru spitale, în prag de sezon rece
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a transmis spitalelor adrese prin care a solicitat luarea unor măsuri de prevenire a eventualelor incidente ce ar putea apărea pe timpul iernii. „Noi am cerut spitalelor să-şi facă stocuri de medicamente absolut necesare, combustibil pentru grupul electrogen, astfel încât în cazul în care se întâmplă ceva din cauza zăpezii sau a îngheţului, grupul electrogen să pornească, să aibă lumină, să aibă posibilitatea de a se lucra în condiţii optime”, a declarat Marius Boeriu. Cât priveşte siguranţa turiştilor din staţiunea Rânca, şeful DSP Gorj spune că în caz de accidente, pacienţii vor fi preluaţi de ambulanţele din Novaci, care sunt pregătite să intervină indiferent de condiţiile meteorologice existente la momentul respectiv.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here