Staţiunea Rânca îşi aşteaptă turiştii de weekend

391

Cel de-al doilea weekend al lunii ianuarie va aduce, cu siguranță, un număr mare de turiști la Rânca, cu atât mai mult cu cât aici se schiază în condiţii bune. Drumarii dau asigurări că ei acționează permanent pe DN 67 C, fiind pregătiți să suplimenteze numărul utilajelor. Cristian Tudor, reprezentantul Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu, spune că drumul spre Rânca este curat. Şi salvamontiştii vor fi la datorie în Rânca.

Rânca este principala atracție turistică din județul nostru, în această perioadă. Pârtia M1, din centrul staţiunii, este funcțională, iar peisajele din zonă sunt de basm. Tocmai de aceea, se așteaptă ca la sfârșitul acestei săptămâni să crească numărul turiștilor.
Drumarii dau asigurări că accesul în stațiune se face fără probleme. „La Rânca este zăpadă. Noi asigurăm permanența pe DN 67 C cu utilaje cu lamă și răspânditor de material antiderapant. Avem în permanență acolo două autofreze de mare capacitate. Suntem pregătiți să suplimentăm numărul utilajelor, dacă se va impune acest lucru. Actualmente drumul este bun”, explică Cristian Tudor, reprezentantul Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

Salvamontiştii, pregătiţi să intervină
Salvamontiştii vor fi şi ei la datorie, la Rânca, pentru a putea interveni rapid la solicitări. Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj, confirmă faptul că pe durata sezonului de iarnă, zona Rânca va fi asigurată non stop cu minimum doi salvatori montani, numărul acestora crescând până la zece salvatori în zilele cu aflux mare de turişti, în weekenduri, vacanţele şcolare, pe perioada concursurilor sportive şi a sărbătorilor de iarnă.
Şi proprietarii pensiunilor şi hotelurilor s-au pregătit pentru afluxul de turişti din această perioadă, dorindu-şi ca oaspeţii lor să beneficieze de cele mai bune condiţii şi să revină în zona montană.
Staţiunea Rânca este situată la aproape 19 kilometri de oraşul Novaci, la o altitudine de 1.650 metri, dispunând de un potenţial turistic şi sportiv deosebit.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here