Statistici îmbucurătoare privind contractele de muncă din Gorj

193

sediu itm facuta de mineNumărul contractelor de muncă individuale active, precum şi cel al contractelor noi înregistrate este în acest an mai mare decât în 2009. Această creştere se datorează controalelor efectuate de inspectorii Compartimentului Relaţii de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj pentru identificarea persoanelor care lucrează fără forme legale.

Astfel, potrivit Elenei Diculescu, şefa Serviciului Relaţii de Muncă, dacă la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, ITM Gorj înregistra 1.468 de contracte de muncă active, în aceeaşi lună dar a anului curent, numărul contractelor ajunsese la 2.212. În ceea ce priveşte numărul contractelor de muncă încetate, la sfârşitul lunii noiembrie 2010 existau 2.027 de astfel de rezilieri, faţă de 2.240 câte existau la sfârşitul lunii noiembrie 2009.

“Majoritatea încetărilor contractelor de muncă din anul 2009 se datorau intrării în şomaj şi restructurării posturilor unor angajaţi gorjeni. Situaţia din 2010 privind rezilierea contractelor este alta. Cele mai multe rezilieri au fost încetări în urma expirării contractelor de muncă pe perioadă determinată. Dar, şi în cazul acestora din urmă, se regăsesc în evidenţele noastre prelungiri la acele expirări”, a declarat Elena Diculescu. Aceasta a precizat că, tot în 2010, a scăzut şi ponderea desfiinţării locurilor de muncă, drept pentru care încetările au fost mai puţine, iar contractele de muncă individuale active mai multe.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here