Starea unei judecătoare de la Înalta Curte ţine în loc dosarul lui Dian

385

Completul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care judecă dosarul de corupţie al senatorului PNL, Dian Popescu, al fratelui acestuia, al primarului de Peştişani, Florin Pavel, dar şi a celorlalţi inculpaţi a suferit cinci amânări din cauza unuia dintre judecătorii acestei instanţe. Este vorba, mai precis despre o judecătoare care, aşa cum s-a vehiculat, s-a retras din dosar. Totul însă nu ca urmare a unor influenţe exercitate de inculpaţi ori de apropiaţi ai acestora asupra completului ci ca urmare a faptului că aceasta, fiind însărcinată a intrat în maternitate. Judecătoarea în cauză a fost înlocuită de o alta, care nu a reuşit să se familiarizeze, în ultimul timp, cu dosarul care este extrem de stufos. Amânările s-au datorat acestui fapt, asta şi pentru că jucătorul înlocuitor nu a fost pregătit, din prima, să dea o sentinţă în necunoştinţă de cauză.

iccjPe data de 27 noiembrie, dosarul lui Dian Popescu s-ar putea din nou amâna. Asta nu pentru că respectivul ar avea cine ştie ce pile ori pentru că unii l-ar vrea eliberat ori după gratii, ci din cauza unui fapt aproape banal dar care a survenit tocmai în momentul în care cauza, pe fond, a rămas în pronunţare. Inculpaţii au avut însă grijă să dea sfoară în ţară, ori să alimenteze zvonurile deja răspândite în piaţă, cum că ar avea o oarecare influenţă asupra completului care astfel s-ar codi să dea o primă sentinţă în acest dosar important. De altfel, Florin Pavel chiar s-a bătut de mai multe ori cu pumnul în piept cum că nu s-ar face vinovat de acuzaţiile grave pentru care a stat nouă luni în arest, spunând chiar că va scăpa fără vreo condamnare cu puşcărie în acest dosar. S-a vehiculat şi că un secretar de stat în Ministerul Justiţiei, moştenit de actualul Guvern dar păstrat în funcţie, şi-ar folosi infuenţa în acest dosar pentru Dian. Acest lucru nu s-a putut dovedi dar este intens vehiculat printre cei care nu înţeleg de ce s-a schimbat completul de judecată şi de ce nu se dă în timp o primă sentinţă în acesta.

Dian, detaşat până la alcool
Apropiaţii lui Dian Popescu, atât din partid cât şi din afara lui, susţin că senatorul s-a schimbat extrem de mult în ultimul timp, legat de acest dosar. Aceştia susţin că Dian pare mai tot timpul euforic iar mulţi spun că s-a împrietenit prea mult cu alcoolul. Din acest motiv nici nu l-ar mai fi interesat soarta PNL Gorj, scăpând total organizaţia din mână. Schimbarea de comportament al lui Dian i-a dezamăgit pe mai toţi cei care au fost alături de el la preluarea mandatului, toţi văzându-l terminat politic şi prea uşor manevrabil.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here