Stănişoară a validat primii 30 de “soldaţi” ai PDL Gorj

247

DSC_0285Fostul ministrul al Apărării, Mihai Stănişoară, prezent sâmbătă la Motru, a validat în calitate de vicepreşedinte al PDL şi coordonator al organizaţiei judeţene a PDL Gorj, prima listă de candidaţi ai filialei pentru alegerile locale. Mehedinţeanul Stănişoară a aprobat astfel primele candidaturi “portocalii” din Gorj aprobând accesul la candidatura pentru fotoliile de primari pentru 30 de candidaţi ai PDL. Printre democrat-liberali aprobat de Stănişoară a fost şi un liberal, primarul de la Samarineşti, Marian Ardeiu. Un singur edil a lipsit de la validare, Dorin Filip, primarul de Rovinari.

În incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Motru s-au strâns sâmbătă membrii Biroului Permanent Judeţean al PDL Gorj, primarii “portocalii” din cele 16 localităţi ale judeţului şi încă alţi 13 candidaţi, care au urmat să fie validaţi pentru candidatură. Şedinţa a început sâmbătă după orele 11.00 deoarece s-a aşteptat prezenţa aici a lui Mihai Stănişoară, vicepreşedintele PDL. În momentul în care Stănişoară şi-a făcut apariţia la şedinţă, BPJ-ul extins a început, durând câteva ore. “Am avut o şedinţă de BPJ lărgită la care au participat şi primarii în funcţie, care nu sunt membrii ai BPJ. O şedinţă în care practic am început organizarea alegerilor locale din 10 iunie. În calitate de responsabil pentru activitatea organizaţiei PDL Gorj din partea BPN o să fiu cât mai des posibil aici şi sunt convins că împreună cu senatorul Ion Ruşeţ, preşedintele organizaţiei, o să reuşim să ne atingem obiectivele pe care le vom stabili. Am validat practic candidaţii la funcţia de primar din DSC_015230 de localităţi, urmează ca în perioada următoare să validăm şi restul în urma unor sondaje de opinie şi a unor analize pe care urmează să le facem”, a declarat, iniţial, Mihai Stănişoară.

Adeiu, picanteria BPJ

Şi preşedintele PDL Gorj a explicat cum a decurs validarea şi ce va urma în privinţa restului candidaţilor pentru locale. “Am validat candidaturile pentru 15 primari care sunt în funcţie şi 15 viitori candidaţi din rândul consilierilor locali, noilor membrii pe linie de partid, cum este cazul la Novaci unde avem un candidat care nu a fost niciodată membru de partid. În următoarele două săptămâni vom finaliza discuţiile interne şi vom avea listele de candidaţi pentru primari şi Consiliile Locale în majoritatea localităţilor. La nivelul judeţului Gorj, pentru şefia Consiliului Judeţean Gorj se va efectua un sondaj, acelaşi sondaj se va face şi la nivelul municipiului Motru şi Târgu-Jiu, urmând să facem publice candidaturile până la finalul lunii martie. În aşa fel ca în aprilie, odată cu depunerea candidaturilor, să intrăm în linie dreaptă cu măsurile organizatorice de precampanie sau de campanie”, a explicat şi Ruşeţ. Printre cei validaţi a fost şi primarul liberal din Samarineşti, Marin Ardeiu, primar aflat la primul mandat. “Am validat un candidat care DSC_0170este de partea noastră, care este susţinut de noi, care şi-a manifestat dorinţa de a fi în echipa noastră şi a dat dovadă de responsabilitate. Noi nu am făcut afirmaţii publice că luăm unul, doi sau zece primari, cum au făcut cei de la PNL care au spus că iau 8 primari din tabăra noastră, noi am validat pe cei care şi-au exprimat responsabilitatea şi curajul de a fi alături de noi”, a completat Ruşeţ.

Dian: “Ardeiu nu pleacă, a făcut asta pentru finanţare”

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, susţine că Ardeiu, primarul de Samarineşti, nu ar fi plecat de fapt de la PNL şi chiar că acesta nici măcar nu ar intenţiona să plece. “Ştiam că va anunţa că va candida pentru PDL, vorbisem anterior cu primarul. Eu zic însă să nu ne grăbim. Eu cred că se va răzgândi. Primarul mi-a explicat că are un proiect pentru care nu va primi altfel finanţare”, explică Dian Popescu. Şeful PNL susţine însă că după discuţia pe care o va avea astăzi cu Marin Ardeiu va stabili dacă ia sau nu în calcul şi un alt candidat pentru Samarineşti. Dian a vorbit deja cu responsabilul de zonă şi probabil va face acolo un sondaj de opinie.

Şedinţă separată cu primarii PDL

După şedinţa de BPJ de la Motru, Stănişoară şi preşedintele Ruşeţ au avut o şedinţă separată cu edilii locali PDL. În cadrul şedinţei nu s-au DSC_0175trasat sarcini, a declarat la finalul întrunirii mehedinţeanul. “Nu cred că este cazul de a trasa nişte sarcini, va fi o conlucrare bazată pe o comunicare foarte bună. Este adevărat, am discutat mai mult cu primarii pe probleme administrative, asta indiferent de partidul pe care îl reprezintă. În Gorj viaţa este mai interesantă şi tumultuoasă, este un mare interes pentru scena politică şi cred că ceea ce este important este că am constatat o mare determinare pentru a obţine rezultate foarte bune în alegerile care vor urma”, a declarat Stănişoară. În ce priveşte restul de 40 de candidaţi şi aceştia vor fi validaţi în săptămânile următoare. “În aceste momente nu trebuie să ne grăbim ci să alegem cu răbdare şi înţelepciune cea mai bună variantă”, a conchis Stănişoară.

Gruescu nu mai pleacă

În cadrul şedinţei, în momentul în care presei i s-a permis accesul câteva minute în sală, Ion Gruescu, primarul din Negomir a ţinut să precizeze în faţa ziariştilor că el nu va pleca de la PDL. Gruescu a menţionat că vrea să se finalizeze speculaţiile legate de plecarea sa din PDL, dar nu a spus nimic de faptul că el singur a ameninţat cu demisia din partid, la una dintre şedinţele BPJ a PDL Gorj. Tot Gruescu se autocritica pentru că l-a trădat pe Ionel Manţog pentru actualul preşedinte al PDL Gorj, ca în faţa lui Stănişoară să uite subit totul.

Luptă interesantă la Novaci

Printre candidaţii enunţaţi la Motru s-a aflat şi Eufimia Dumitrescu, directoarea spitalului din localitate. Eufimia este un candidat puternic la fel DSC_0187cum este şi candidatul PNL, Dumitru Leuştean, cel al PRM, Dumitru Bondoc, şi candidatul independent Gheorghe Porumbel. Cu aceşti patru candidaţi, lupta pentru Primăria Novaci nu poate fi decât interesantă.

Fosta peremistă, candidat la Primăria Alimpeşti

În fruntea listei de candidaţi a PDL Gorj se află Gabriela Avram, candidata PRM la alegerile parlamentare. Avram a plecat însă din PRM pentru PDL, la scurt timp soţul candidatei primind o funcţie nouă la Cariera Alunul unde lucrează. Avram a devenit astfel, o dată cu schimbarea culorii carnetului de partid al soţiei sale, inginer-şef la EC Alunul. Gabriela Avram speră să o “bată” la voturi pe Elena Mosor, primăriţa PSD.

Directorul EC Peşteana, candidat la Plopşoru

Validat pentru a candida împotriva primarului PSD din Plopşoru a fost şi Gabriel Nanu, directorul Carierei Peşteana. Nanu este, în prezent, DSC_0218consilier local, şi a ocupat şi postul de viceprimar, până în 2008. Nanu luptă împotriva primarului PSD care are trei mandate la activ.

Lista candidaţilor PDL pentru 30 de primării din Gorj:

Alimpeşti – Gabriela Avram

Bălăneşti – Radu Rotaru, actualul primar

Bâlteni – Vasile Vlăduleanu, actualul primar

Bărbăteşti – Sorin Ştefănescu, actualul primar

Bumbeşti Piţic – Viorel Popescu, consilier local

Cătunele – Florinel Ţuilă, actualul primar

DSC_0229Dăneşti – Emilian Rusu, actualul primar

Dănciuleşti – Marius Lupu

Fărcăşeşti – Dănuţ Bălu, actualul primar interimar

Hurezani – Ion Mândruţ, actualul viceprimar

Jupâneşti – Cristian Sârbu, consilier local

Licurici – Doru Drăgulescu, actualul primar

DSC_0289Leleşti – Gabriel Popeangă

Logreşti – Ion Băluţă, consilier local

Novaci – Eufimia Dumitrescu, directoarea Spitalului Orăşenesc Novaci

Negomir – Ion Gruescu, actualul primar

Padeş – Mihai Troacă, preşedintele PDL Padeş

Plopşoru – Gabriel Nanu, consilier local

DSC_0297Rovinari – Dorin Filip, actualul primar

Roşia de Amaradia – Liviu Cotojman, actualul primar

Schela – Ion Sanda

Săuleşti – Drăghici Rucsanda, actualul primar

Stoina – Liviu Constantin Trică

Ţicleni – Ion Ungureanu, actualul primar

Tismana – Costel Buzianu, actualul primar

Turburea – Ion Bârcă, actualul primar

Ţânţăreni – Ion Ionescu

Urdari – Mihai Calotă, actualul primar

Samarineşti – Marian Ardeiu, actualul primar PNL

Târgu-Cărbuneşti – Ion Fugaru, fost viceprimar

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here