Stângă şi-a anunţat intenţia de a părăsi Energia

153

Vasile Stanga 25Preşedintele secţiei de handball a clubului Energia, Gore Popescu vine în completarea zvonurilor care bântuie egruparea de handbal din Târgu Jiu şi declara, astăzi la ora 15:00, că „Vasile Stângă şi-a anunţat jucătorii că vrea să părăsească echipa sau, cel puţin, intenţia de a părăsi Energia, dorind, prin plecarea sa, să producă un şoc constructiv în sânul formaţiei, după rezultatele negative obţinute în ultimele două săptămâni în care am jucat 4 meciuri, două în campionatul intern şi două în Cupa EHF.

 

În această seară, la Bucureşti, voi avea o întâlnire cu antrenorul pentru clarificarea acestei situaţii, pentru noi, neprevăzută. Eu sunt de părere ca a fost o vorbă aruncată la nervi, la cald imediat după jocul cu Porto, dar, dacă aceasta este decizia finală şi a ajuns la concluzia că doar plecarea sa va redresa parcursul sinuos al echipei, nu am ce să fac. Din punctul nostru de vedere i-am pus la dispoziţie, chiar şi peste puterile noastre financiare, tot ce a dorit, aducând la echipă toţi jucătorii aflaţi pe lista lui. Vreau să avem o discuţie şi să-mi expună motivele pentru care a ajuns să ia o astfel de hotărâre. Pur şi simplu, să pleci aşa la mijlocul turului, chiar înainte de acest meci cu Baia Mare, mi se pare un pic cam pripită alegerea. Deocamdată nu am nicio idee, am vorbit foarte puţin cu dânsul după meciul de la Porto, eram supăraţi cu toţii, aşa că, de aceea, spun că a fost o decizie luată într-un moment nu forte bine ales. Mi se pare totuşi ciudată alegerea lui înainte de jocul important cu Baia Mare. Ce facem la Minaur, stau eu pe bancă, plecăm fără antrenor principal? După jocul cu Baia Mare poate să aleagă această opţiune, avem trei săptămâni de pauză în care putem să căutăm un antrenor bun. Eu vreau totuşi să mergem în continuare pe mâna lui, obiectivul nu e compromis iar după un meci pierdut nu poţi să iei astfel de hotărâri. Campionatul nu e jucat, e abia începutul, e clar că ceva scârţâie şi mi s-a părut că i-a cam dipărut entuziasmul cu care lucra la începutul perioadei de pregătire pentru actualul sezon. Poate că şi acţiunile echipei naţionale nu-i lasă destul timp pentru a-şi organiza aşa cum vrea munca la echipa de club. O să vedem în această seară, după discuţia cu antrenorul, la ce punct ajungem.”

Să anticipez şi să spun că decizia lui Vasile Stângă va fi că va continua pe banca tehnică a echipei din Târgu Jiu, cunoscându-i, cât de cât, modul de „lucru” în astfel de „momente dificile”, mă fac să nu cred o iotă din acest „praf în ochi” la care a apelat tehnicianul gorjean într-un moment prielnic de… „strângere cu uşa” nicidecum pentru crearea unui… „şoc constructiv”.

Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here