Stănculete rămâne ginecolog, Cristian Vlădoianu este noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă

224

Începând din data de 23 ianuarie 2013, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu este administrat de SC Tetraedru Medical Consulting SRL Ilfov, prin managerul Cristian Vlădoianu. Contractul de manager interimar al lui Vasile Stănculete a încetat ieri, acesta rămânând în cadrul unităţii doar ca medic ginecolog. Cât priveşte restul membrilor echipei manageriale, nu vor fi schimbări în următoarele trei luni, cel puţin. Ulterior se va face o evaluare, iar dacă se impun schimbări, posturile de conducere vor fi scoase la concurs.

Consiliul Judeţean Gorj, ca autoritate coordonatoare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, are ca obiectiv de maximă importanţă îmbunătăţirea calităţii actului medical. În acest sens, s-a procedat la încheierea contractului, având ca obiect „Servicii de management al unităţii sanitare – Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu”. Practic, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţan Gorj, „scopul externalizării managementului şi asigurarea acestuia printr-o firmă privată, persoană juridică, a fost acela de a îmbunătăţi calitatea actului medical prin creşterea performanţelor actului managerial. Ca obiective, urmărim îmbunătăţirea indicatorilor de performanţă pe următorii 3 ani la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu (indicatori de utilizare a serviciilor medicale, economico-financiari, de management al resurselor umane, de calitate); dezvoltării de servicii alternative sau complementare în cadrul unităţii spitaliceşti şi crearea unei percepţii publice pozitive a beneficiarilor asupra serviciilor furnizate. Lucrurile acestea şi le-a asumat firma Tetraedru Medical Consulting SRL Ilfov, care a încheiat contractul a cărui valoare este de 408.636 lei fără TVA, pe cei trei ani de zile, şi intră în activitate începând de astăzi”.

Aşteptările preşedintelui Ion Călinoiu
Odată cu prezentarea noii forme de management a SJU Târgu-Jiu, Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj a subliniat, în faţa presei, care sunt aşteptările sale de la firma tetraedru şi reprezentanţii acesteia. „Îmi permit, ca de această dată, la început de drum, să fac publice lucrurile pe care mi le-aş dori să le îndeplinească firma ce asigură managementul Spitalului Judeţean, care conduc la realizarea indicatorilor de performanţă stabiliţi în contract: servicii medicale de calitate, realizarea indicatorilor de performanţă economico-financiari. Aceste lucruri se pot realiza prin: dezvoltarea serviciilor medicale prin atragerea de noi specialităţi şi atragerea de medici tineri. Este foarte oportun să avem, pe lângă secţiile existente, şi una de chirurgie toracică şi neurochirurgie. De asemenea, există o incidenţă crescută a bolilor renale; de aceea eu cred că la nivelul secţiilor de boli interne trebuie să aibă loc o serie de transformări pentru a se asigura şi servicii medicale de nefrologie, compartimente de hemodializă pentru acuţi şi cronici”, a mărturisit Călinoiu. Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că „politica de cadre o va face firma care asigură managementul. Eu doresc doar o atmosferă de lucru în care cu toţii suntem obligaţi să contribuim să fie bună şi atunci trebuie un parteneriat între corpul profesioniştilor, cadre medicale cu studii superioare, asistenţi, firma Tetraedru şi Consiliul Judeţean, să existe comunicare”.

Ce îşi propune Tetraedru!?
Dorel Dumitraş, administratorul firmei Tetraedru Medical Consulting SRL a ţinut să sublinieze, în primul rând, că are politici proprii inclusiv în privinţa presei. „Politica de comunicare cu mass-media o facem noi şi la momentul în care avem ceva să vă spunem vom face o conferinţă de presă, dar astăzi nu mi-am propus să răspund la întrebările presei. Consider că trebuie să existe fapte şi mai puţine vorbe”, a precizat Dumitraş.
Totuşi, vizavi de perspectivele SJU Târgu-Jiu, Dorel Dumitraş a menţionat: „urmărim îmbunătăţirea calităţii actului medical, creşterea veniturilor Spitalului Judeţean, atât prin contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, cât şi prin atragerea de alte surse şi venituri proprii; de asemenea, urmărim reducerea cheltuielilor logistice de funcţionare ale spitalului şi toate acestea se pot face numai lucrând în echipă şi urmărind obiective comune. Eu voi fi prezent şi firma noastră va fi prezentă permanent, prin specialiştii pe care îi avem. Domnul Vlădoianu este managerul desemnat. El este de profesie economist şi a fost director economic de spital şi eu sper ca în aplicarea contractului să avem rezultate bune, care să ducă la creşterea calităţii actului medical, a îmbunătăţirii percepţiei şi imaginii, dar nu acesta este scopul în sine. Ne dorim creşterea gradului de satisfacţie a pacienţilor acestui spital”.

Un nou manager, dar aceiaşi adjuncţi
Cu toate că Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are un nou manager, începând din data de 23 ianuarie, administratorul SC Tetraedru Medical Consulting SRL a spus că „se va lucra cu aceeaşi echipă medicală care este astăzi. Evaluarea conducerii şi a întregii activităţi va dura în jur de 90 de zile. Nu exclud posibilitatea de a rămâne aceiaşi oameni. Singura mea dorinţă este să se facă o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Managerul va face concurs pentru posturile de director medical, director economic şi de îngrijiri”.
Cristian Vlădoianu, noul manager al SJU Târgu-Jiu s-a arătat încrezător şi optimist, mărturisind „eu am mare încredere că se va găsi o echipă care să îndeplinească obiectivele pe care vi le-a enunţat domnul preşedinte Călinoiu. De asemenea, am mare încredere că vom avea o relaţie principial corectă; cel puţin din punctul meu de vedere, deschiderea în termeni conveniţi ulteriori va fi prezentă”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here