Spitalul Turceni, „populat” cu voluntari şi practicanţi

490

Mai mulţi tineri efectuează, în această perioadă, stagiul de practică la Spitalul Orăşenesc Turceni. Aceştia activează la ORL, în Laboratorul de Analize Medicale, la Obstetrică-Ginecologie, la Interne şi la Pediatrie. În spital se află şi voluntari, unul fiind la cabientul de Oftalmologie, altul la  Chirurgie.

Spitalul Orăşenesc Turceni şi-a deschis porţile pentru practica studenţească. Mai mulţi viitori medici, actuali studenţi la Medicină, fac practică la acestă unitate, în cadrul secţiilor Chirurgie, Ginecologie, Interne şi Pediatrie. „Avem la Chirurgie Generală un voluntar, patru elevi şi un student la Medicină; la ORL avem un student; la Laboratorul de Analize Medicale avem un absolvent de biologie, în stagiu de practică; la Obstetrică-Ginecologie avem o studentă moaşă, iar la Pediatrie un stagiu practic, asistent absolvent. La Cabinetul de Oftalmologie avem un voluntar, iar la Interne avem patru studenți la Medicină”, confirmă Dragoş Haţegan, managerul Spitalului Orăşenesc Turceni.
Spitalul Orăşenesc Turceni asigură acordarea asistenţei medicale complete populaţiei din comunele: Turceni, Brăneşti, Borăscu, Ioneşti, Plopşoru, Ţânţăreni şi Urdari. De-a lungul timpului, unitatea a beneficiat de investiţii importante, fapt ce a făcut ca la ora actuală condiţiile hoteliere să se ridice la nivelul standardelor actuale din domeniu.
Angajaţii unităţii sunt mulţumiţi de modul în care funcţionează lucrurile la spital, acesta fiind, probabil, şi unul dintre motivele pentru care ajung aici şi studenţii pentru a-şi efectua stagiul de practică, dar şi voluntarii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here